Ferda Ertürk, Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

AK Parti Afyonkarahisar dördüncü sıra Milletvekili Adayı Av. Ferda Ertürk, seçim çalışmaları kapsamında Afyon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 30.04.2023 16:39:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 7 dk.
95 okunma
Takip EtGoogle News

Ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve Yönetim Kurulu üyesi Faruk Kılıç ile görüşen Ertürk, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilli seçimlerinde olumlu sonuçlar alacaklarını ifade etti.
AK Parti adayı Ferda Ertürk’e ziyaretinde AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Hilal Büyükben, AK Parti İl Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ayşe Özaydın ve AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Sultan Betül Erişen eşlik etti.


 “6'LI MASAYA BÜYÜK BİR TEPKİ VAR”
6’lı masanın HDP ile ittifak içerisinde olmasına vatandaşların çok fazla tepki verdiğini dile getiren Ertürk, “Ben seçim çalışmaları kapsamında pazarları geziyorum. Diyorum ki, bizimle misiniz? Diyorlar ki, oyumuz AK Parti’ye. O kadar da değil, ne yaptın sen, biz teröre destek mi veririz şeklinde tepki görüyorum.  AK Partili olmayan insanlarımızda bile bu ittifakı abes bulan kişi sayısı çok fazla. Millet İttifakı’nın terörle olan bağlantısına çok fazla tepki var. Beri yanda ise bakınız her gün yeni yeni güzel haberlerle mutlu oluyoruz. Cumhurbaşkanımız her gün açıklamalar yapmaya devam ediyor. Her gün bir müjde veriyor. Sadece bir “Akkuyu Nükleer Santrali” bile bir ülke için 6 ay, 1 yıl kutlanacak, konuşulması gereken bir konu iken son bir haftada yapılanlar ciddi anlamda önemli ve dolu. Bunu millet görüyor” şeklinde konuştu. 


“SİYASETİ KADINSIZ ALGILAMAK HAYATI YARIM ALGILAMAKTIR”
AK Parti'yle kadınların bağının gerçek manada çok güçlü olduğunu kaydeden Ertürk,  “Cumhurbaşkanımız AK Parti kurulmadan öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı zamanında çalışmalarına kadınlarla başlamış. O dönem belki tepki almış ama demiş ki bu harekete kadınlarımızı da dâhil etmemiz lazım. Ve orada bir başarı zaten yakalamış. Oradan gelen bir hikâyesi var AK Parti'de kadınların. Sonrasında AK Parti'nin kuruluşunda kadınlarla yola çıkmış. ‘Kadınlar siyasetin öznesidir.’ Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir şey ve ‘siyaseti kadınsız algılamak hayatı yarım algılamaktır.’ diyor. O yüzden her mekânda biz bunu bizzat kendimiz de yaşıyoruz. Mutlaka kadınlara öncelik veriyor. Mutlaka kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyor. Biz AK kadınlar gücümüzü ondan alıyoruz. O da gücünü kadınlardan alıyor. AK Parti kadınlar üzerinden gelişmiş bir siyasi harekettir. Sahada derin gücüyüz AK Parti’nin aslında. Belki çok fazla ön planda değiliz ama biz seçimin hemen ertesi günü yine sahadayız. Hiçbir seçim bittiğinde evet tamam bir altı ay dinlenelim arkadaşlar veya üç ay sonrasında toparlanırız diyen bir teşkilat olmadık. Kadın kolları özelinde biz sadece seçim çalışması veya sadece siyasi çalışmalar değil, sosyal sorumluluk projeleri de üstleniyoruz. Mesela en son yaptığımız “Nerede kalmıştık projesiyle” eğitim hayatı yarım kalmış kadınlara dokunduk. Geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar özelinde 9 binin üzerinde kadının eğitimini tamamlanmasına vesile olduk. Türkiye genelinde çok daha fazla rakamlara ulaştı. Bu da bizim için gurur verici bir şey.” diye konuştu.


“ÇOK GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT YAPIMIZ VAR”
“Bizdeki kadar güçlü bir kadın teşkilatı hiçbir partide yok” diyen Ertürk, “Ben bunu hiç görmedim, gözlemlemedim. İlimiz özelinde de bu aynı şekilde. Bizim şu anda sadece kadın üye sayımız 10 milyonu aştı. Bırakın Türkiye'yi, dünya üzerinde böyle büyük bir sivil toplum kuruluşu yok. İkinci bir örneği yok. Biz bir gücüz. Pek çok Avrupa ülkesinden daha fazla aslında üye sayımız var. Bu gücü de çok güzel kullanıyor AK Parti. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu 10 milyonluk üye sayımız ve 3500 üzerinde teşkilat mensubumuz var. Biz sadece işte il yönetimi veya ilçe yönetimlerinden ibaret değiliz. Bizim mahalle teşkilatlarımız var. Sandık yönetim kurulu üyelerimiz var. Bizim her sandıkta çevresinde üç ana kademe, üç kadın, üç gençlikten görevlimiz var. Bu ciddi bir güç. Bu teşkilatlanmayı kurmuş başka bir parti görmedim ben. Bu da Cumhurbaşkanımızın teşkilatlanmaya verdiği önemden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanımız her ay Ankara'da Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Kadın Kolları, Gençlik Kolları, ana kademe, Belediye Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanlarımız ile büyük şehir belediyelerinde Grup Başkan Vekilleri ile görüşüyor. Teşkilatı toplantıda tüm kademeyi bizzat görür ve tek tek dinler” ifadelerinde bulundu. 


“MİLLİ ÖVÜNÇ OLAN HER KONRUYA MUHALEFET EDİYORLAR”
Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin durumunu üzüntü içerisinde izlediklerini belirten Av. Ferda Ertürk, “Ne yazık ki son dönemde kazanç olarak gördüğümüz, gurur kaynağımız olan milli her konuya muhalefet ediyorlar, karşı çıkıyorlar. Askerimizin Libya’da olmasını, Mavi Vatan’ı savunmamızı bile eleştirebiliyorlar. Bizim Libya'daki askerimizin olmasını Amerika bile takdir ediyor. Biz Akdeniz'de bugün eğer mavi Vatan'dan bahsedip doğalgazımızı arayabiliyorsak Libya'da askerimizin olması sayesinde.  Nasıl ki, Suriye'ye biz ilk asker gönderdiğimizde Suriye’de bizim askerimizin ne işi var? Suriyelileri mi koruyacak? demişlerdi. Terörü biz esas kaynağında kuruttuk. Şimdi onu görmezden gelerek ve Suriye'den askerimizi çekelim diyorlar. Ne yapalım? Tekrar yapılansınlar o zaman orada. Biz onca yıl sadece milli ekonomimize sahip olabilmek için IMF'ye Türkiye Cumhuriyeti'nin borcunu ödedik. Şimdi tekrar İngiltere'den kara para aklama noktasında gri listede olan bir ülkeden para getireceğini söylüyor. Neyin karşılığında sormazlar mı adama? Neyin karşılığında verecek bu parayı. Bizim insanımız aç kalırım vatansız kalmam diyor. Bu bizim en önemli gücümüz.” şeklinde konuştu. 


“AVRUPA’NIN PARÇALAYAMADIĞI BİR TÜRK AİLE YAPIMIZ VAR.”
“Sadece terör değil, Türk aile yapımızı da hedef aldılar” diyen Ertürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim kadınlarımız için olmazsa olmaz aile yapımız. Bu konuda bizim için çok ciddi bir tehlike. Birincisi terör tabii ki, ikincisi bizim manevi değerlerimiz işte; en önemlisi de bizim aile yapımız. Çünkü bizim Avrupa'nın bölemediği, parçalayamadığı bir Türk aile yapımız var. Türk aile yapımız ne zaman ki zarar görür temeli, o zaman bizim bittiğimizin resimdir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.