Burcu Köksal'dan eleştirilere sert cevap!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Mısri Mahallesi'nin kentsel dönüşümü hakkında partisine yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi.

Gündem Yayın: 21 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 21.02.2023 17:30:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
197 okunma
Takip EtGoogle News

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Mısri Mahallesi”ndeki kentsel dönüşümü “Rantsal Dönüşüme” çeviremeyenlerin yaşanan büyük deprem felaketinin ardından kara propaganda yaparak algı operasyonuna başladıklarını söyleyerek, “Troller böyle bir felakette bile bizi hedef göstererek ‘FETÖ Borsası’na ortak olanlar, Ankara’daki müteahhit dostlarına rant sağlama peşindeler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, trollerin “Mısri Mahallesi”ndeki kentsel dönüşümü “Millet İttifakı”nın engellediği yönünde algı operasyonu yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Köksal, trollerin yaptığı kara propagandanın işe yaramadığını belirtti.

 

YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!

Milletvekili Burcu Köksal, birilerinin “Kentsel Dönüşümden” anladıkları tek şeyin “Rantsal Dönüşüm” olduğunu kaydederek, “Yüzsüzlüğün bu kadarına da pes doğrusu. Kentsel dönüşümden anladıkları tek şey rantsal dönüşüm olanlar Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü ‘Millet İttifakı’ olarak engellediğimizi olası bir depremde bunun vebalinin bize ait olacağını söylemişler. Dedim ya yüzsüzlüğün bu kadarı da diye! O mahallelerde yaşayan hiçbir mahalle sakini kentsel dönüşüme hayır demiyor. Mezar fiyatının bile altında fiyatlar biçilerek geçimini gündelik işlerle sağlayan ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan gariban mahallelinin yıllarca milyonlarca liralık borca sokulmasına hayır diyoruz. Kentsel dönüşüm olacaksa hak sahibine metrekaresine göre kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceği bir ev verilmesini istedik. Vatandaşı yıllarca borçlandırmayın dedik. Bu insanlar bu paraları ödeyemez dedik.” ifadelerini kullandı.

 

FETÖ BORSASINA ORTAK OLANLAR ANKARA’DAKİ MÜTEAHHİT DOSTLARINIZA RANT SAĞLAMA PEŞİNDESİNİZ

Afyonkarahisarlılar’ın hakkını kimseye yedirtmeyeceklerini dile getiren Köksal, “Vatandaşa sorduk, “Mahalleyi imara açın biz müteahhitlerle kendimiz anlaşıp emsal projelere göre hak kaybımız olmadan bu evleri yaptıralım” dediler ama Ankara’daki yandaşlarına rant sağlama peşinde koşan bu yüzü kızarmayanlar bizi kentsel dönüşüme engel olmakla suçlamışlar. Biz hala aynı yerdeyiz. FETÖ borsasına ortak olanlara sesleniyorum; benim evim Afyonkarahisarda. Ölüncede mezarım Afyonkarahisarda olacak. Siyaset bitiğinde de ben Afyonkarahisarda alnım ak başım dik gezeceğim. Ama siz Afyonkarahisarda yaşamayacağınız için hemşehrilerimin ne düşündüğü umurunuzda değil. Onun için siz yaşayacağınız kentteki yani Ankara’daki müteahhit dostlarınıza rant sağlama peşindesiniz ben ise Afyonkarahisarlı gariban dostlarımın hakkını savunma derdindeyim. ‘Kentsel dönüşüme evet’ ‘Rantsal dönüşüme sonuna kadar hayır.’ Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin hakkını size yedirmeyeceğim. Kör on para verip garibanları evsiz bırakmanıza izin vermeyeceğim.” şeklinde konuştu.

 

JEOLOJİDE “FAY”, İNSANDA “AR” DAMARI DENİLEN KAVRAM VARDIR, İKİSİDE ÇATLADI MI, FELAKETE YOL AÇAR

Köksal, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Vebal demişsiniz ya 2008 yılından sonra yapılan binalarda ne kadar demir ne kadar beton kullanıldığının kontrol ve denetim yetkisini belediyelerden alıp Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı yapı denetim bürolarına verdiniz. 10 ilimizi etkileyen depremde 5-10 senelik ve daha yeni binalar deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği için yıkılırken binlerce vatandaşımız bu binalarda hayatını kaybetti. İktidar partisinin milletvekilleri olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bu eksik yanlış denetimleri yüzünden canından olan vatandaşlarımızın vebalini taşımıyor musunuz? Hiç vicdan azabı çekmiyorsunuz değil mi? Nerdee!!! Jeolojide "fay" diye bir kavram var. Toprak altındadır. Kırıldı mı, felakete yol açar. İnsanda da "ar" denilen bir kavram var. "Damardadır." Çatladı mı, felakete yol açar.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.