Cansuyu, 3 milyon mazluma kurban eti ulaştırdı

Cansuyu ekipleri, bu yil Kurban Bayramı'nda da kendilerine emanet edilen 50 bine yakın kurban vekaletlerini başta ülkemizde deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve gerçek muhtaçlara ulaştirdi.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 20:44:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

Artan kurban fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekaleti sayısında yüzde 55'e yakın bir artış olurken, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon kişiye kurban eti ulaştırıldı. Ayrıca bu yıl, Türkiye vekaletil kurbanlar, deprem bölgesi içerisinde yer alan 11 lide dağıtıldı Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıklamıştı ve kurban sürecinde kesilen kurbanların deprem bölgedeki lojistik merkezleri koordinasyonuyla depremzede vatandaşlarımıza ikram etti.


3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI
Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı'nda da kendilerine emanet edilen kurban vekaletlerini, buyuk bir tecrübe ve titizlikle, sıkıntısız bir şekilde muhtaçlara ulaştırdı . Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 55'e yakın bir artış oldu. 50 bine yakın kurban vekaleti deprem bölgesi başta olmak üzere, Asya, Afrika, Lübnan-Filistin kampları ve Gazze olmak üzere 20 ülkede oluşturulan birçok bölgede kesildi. Yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etleri ulaştırıldı.
TÜRKİYE KURBANLARI DEPREM BÖLGESİNDE DAĞILDI Cansuyu Genel Merkezi,deprem bölgesine yönelik özel çalışma yürüttü. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cansuyu ekipleri, bu yil Turkiye kurbanlarını Mersin'de keserek deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde etlerin dağıtımlarını gerçekleştirdi. Türkiye kurban vekaleti sayısında da ciddi bir artış yaşandı.


"HİÇBİR AKSAKLIK YAŞAMADIK"
Cansuyu Derneği il Temsilcisi Av. Mehmet Demir, 2023 kurban organizasyonunu yüz aklarıyla tamamladığını, "Hiçbir aksaklık yaşanmadığını dile getirerek “Ekiplerimiz, gittikleri bölgelerden sağ salim geri döndüler, 6 farklı kurban bölgesi oluşturduk ve bu bölgeler dahilinde 20 ülkede ilgili komisyonlarımızın çalışmaları sonucu belirlenen kesim yerlerimizde, partner kuruluşlarımızla birlikte kurban organizasyonumuzu yüz akıyla yaptık. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir acı yaşadık. Biz de Türkiye kurbanlarımızı deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık” dedi. Bu yıl kurban fiyatlarında yaşanan anormal artışa rağmen yürüttüğümüz çalışmalarla kurban vekâlet sayımızı artırarak sadece Afyonkarahisar da 800 e yakın kurban bağışı alarak bizlere güvenleriyle kurban vekaletlerini ulaştıran, milyonlarca insanın yüzünde tebessüm oluşmasına, sofralarına et girmesine vesile olan bağışçılarımıza ve aziz milletimize ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


YETİM ÇOCUKLARA ULAŞILDI
Demir, 25 ana başlıkta yardım çalışmalarını sürekli olarak yürüttüklerini belirterek, "Ekiplerimiz kurban organizasyonuyla birlikte gittikleri bölgelerde daha önce bağışçılarımızın destekleriyle açılışlarını gerçekleştirdiğimiz su kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserlerimizi ziyaret ederek, var ise eksiklerini tamamladı, durumlarını rapor etti. Bazı yerlerde ise yeni su kuyusu açılışlarını gerçekleştirdiler. Ayrıca ekiplerimiz bütün yetim buluşmaları gerçekleştirerek, yetim aylıkları ve çocuklarımıza hediyeler dağıttı. Tarifi kelimelerle mümkün olmayan çok güzel tablolar oluştu" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.