Vali Yiğitbaşı, depremzede vatandaşları ziyaret etti

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ile birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın misafir edildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu Tınaztepe ve Çiğiltepe Öğrenci Yurtlarını ziyaret etti.

Gündem Yayın: 04 Mart 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.03.2023 22:43:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
111 okunma
Takip EtGoogle News

Depremden etkilenerek Afyonkarahisar’a gelen ve burada çeşitli öğrenci yurdu, otel ve kamu misafirhanelerinde misafir edilen vatandaşlarımızın durumlarını incelemek için ilimizde bulunan TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve beraberindeki heyet ile birlikte yurtları ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden yurtlarda kalanların genel durumları ile ilgili bilgi aldı.

Yurtlarda misafir edilen depremzede vatandaşlarımızla tek tek görüşen, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarımızın nakdi ve ayni yardımlar, iş bulma süreçleri ve diğer sorunları ile ilgili meseleleri çözüme kavuşturarak ilgili birimlere bu süreçleri takip etmesi için talimat verdi.

Tınaztepe ve Çiğiltepe öğrenci yurtlarında özellikle kadın ve çocukların vakit geçirebileceği, oyun oynayabileceği ve etkinlik yapabilecekleri sosyal alanlarda incelemelerde bulunan Vali Yiğitbaşı ve TİHEK Başkanı Kılıç, oyun oynayan çocuklarla vakit geçirerek sosyal alanların geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için talimatlarını yineledi. Bu alanlarda depremzede vatandaşlarımıza gönüllü olarak psiko-sosyal faaliyetlerle destek olan öğrenci, kamu personeli ve diğer çalışanlara da teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi:

“Bu zorlu sürecin hep birlikte üstesinden geleceğiz. Şu anda şehrimizde 13 binden fazla depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz; barınma, yemek, giyim ve tüm diğer ihtiyaçlarını, ilimizin tüm kurumlarını seferber ederek karşılaşıyoruz. Yurtlarımız tüm imkanlarını depremden etkilenen vatandaşlarımıza açtı. Ayrıca gönüllülerimiz burada özellikle psiko-sosyal destek faaliyetlerinde büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kadınlarımız için sosyal faaliyet alanları oluşturduk, çocuklarımız için yurtlarımızın birçok farklı noktasında oyun parkları ve oyun alanları hazırladık ve hepsi burada bir nebze olsun hoş vakit geçiriyor. Tüm bu çalışmalarımız sürecek. Depremzede vatandaşlarımızı şehrimizde en iyi şekilde ağırlayacağız ancak elbette temennimiz her bir ailemizin memleketlerine, oradaki evlerine sağlıklı ve güvenli bir şekilde tekrar dönebilmeleri ve hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarını ziyaretinin ardından Vali Yiğitbaşı ve TİHEK Başkanı Kılıç, Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi’ne geçerek burada kadınlarımızın depremzede vatandaşlarımız için çeşitli tekstil ürünleri hazırladıkları atölyede incelemelerde bulundu. Depremzede vatandaşlarımız için atkı, bere, yelek, yelek ve çorap gibi çeşitli giyim eşyası diken kadınlarımızla sohbet eden Yiğitbaşı ve Kılıç, emekleri için kadınlarımıza teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.