Mısırlıoğlu’ndan vergi yağmuruna tepki

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki katına çıkarılmasına, ÖTV ve Gelir Vergisi’nin artırılmasına tepki gösterdi.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.07.2023 20:31:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
81 okunma
Takip EtGoogle News

Torba Yasa ile birlikte gündeme gelen vergi zamları İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun tepkisini çekti. Vatandaşın maaşına kaşıkla verilen zammın kepçeyle geri alındığını söyleyen Mısırlıoğlu, kötü giden ekonomik gidişatın faturasının yine vatandaşa kesildiğini belirtti.

Mısırlıoğlu, AKP iktidarının yanlış politikalarının neticesinde vatandaşın ezildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“AKP’nin yanlış politikaları ile yerle bir olan ekonomi, bu gün gelinen noktada vatandaşın sırtından geçinmeye dönüştü. Ağır vergiler altında zaten ezilen vatandaş, son olarak MTV’nin iki katına çıkarılmasıyla karşı karşıya kaldı. ÖTV ve Gelir Vergisi oranları da artırıldı. Özetle; vatandaşın maaşına yapışan zam burnundan getirilecek. Kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor. Hatta ve hatta tüm bu vergi oranları acımasızca artırılırken emekli taban aylıkları sabit bırakıldı. Yoksullukla mücadele eden halk, ağır vergilere tabi tutulurken tabi ki belirli bir kesim her zamanki gibi şatafatlı yaşantısına devam edecek. Akaryakıt ve doğalgaz da bu vergi zamlarından nasibini alacak. Akaryakıt ve doğalgazdan alınan vergiler de Yurtiçi üretici fiyat endeksi oranında otomatik olarak artırılacak.”

 

Vatandaş MTV’yi 2 Kez Ödeyecek

Mısırlıoğlu, yapılan düzenleme ile birlikte 2023 yılı vergisini 12 aylık ödemiş olanların bir kez daha vergi ödemek zorunda kalacağının altını çizerek şöyle devam etti:

“Milli Dayanışma adı altında vatandaşın sırtına kambur olan bu paket, vatandaşa bu yıl 2 kez MTV ödetecek. Akaryakıttan alınan ÖTV 6 aylık enflasyon kadar artacak. Ülke ekonomisine finansman sağlamanın yolunu vatandaşın sırtından sağlayan bu düzene yazıklar olsun! Hepimiz birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak her zaman vergi vermeye razıyız ancak hakkaniyet ve liyakat işin içinde olmayınca, vatandaş keriz yerine koyulunca ne yazık ki sessiz kalamıyoruz. Asgari ücret zammına sevinemedi vatandaş. Emekli desen zaten hak ettiğini alamadı. Ekonomiyi bu hale getirenler hiçbir bedel ödemezken kıt kanaat geçinen vatandaşa bu kadar ağır vergiler yüklenmesine sessiz kalamıyoruz. Gelinen noktada asgari ücret zammının da memur maaşlarına yapılan zamların da hiçbir anlamı kalmamıştır. Bu yanlıştan ivedi bir şekilde dönülmelidir. Yoksullukla mücadele eden ve ülke nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan bu kitlenin yakasından düşülmelidir!”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.