Köksal: "Muhtarların hakları iyileştirilmeli, sorunları çözülmeli."

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde TBMM’de muhtarların sorunlarını dile getirerek, “Muhtarların hakları iyileştirilmeli, sorunları çözülmeli” dedi.

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 15:55:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
98 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda muhtarları unutmadı.

 

KÖKSAL, MECLİS’TE MUHTARLARIN SESİ OLDU

 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Meclis konuşmasında muhtarların sorunlarına yer veren Köksal, “Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü, taleplerinin yerine getirilmesi için devletimiz ile halkımız arasında âdeta köprü olan muhtarlarımızın üstlendiği sorumluluk son derece ağır. Halkın derdine deva ararken, onların sorunlarını ilgili kurumlara iletirken muhtarların sorunlarına bizim de çözüm aramamız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak daha fazla destek olmamız gerekiyor. Örneğin, icra tebligatları, dava tebligatları gerçekten muhtarlar için ağır bir yük olmuş durumda. Bazı muhtarlıkların PTT zarflarıyla dolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durum hem muhtarlar hem vatandaşlar açısından büyük bir sorun hâline gelmiş durumda.” diye konuştu.

 

YÜKLERİ SON DERECE AĞIR

Köksal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yine, muhtarlıklarda, bazı mahallelerde nüfus 100 bini geçiyor. Bu muhtarlar, tek başına o mahallelerde hizmet vermeye çalışıyor, yardımcı personelleri yok. Dolayısıyla yükleri son derece ağır ve bazı muhtarlıkların binası bile yok, küçücük yerlerde hizmet etmeye çalışıyorlar. Bazı muhtarlarımızın da siyasi sebepler öne sürülerek yeterli hizmeti alamadıklarıyla ilgili şikayetler sürekli ulaşıyor. 19 Ekim Muhtarlar Günü sadece külliyelerde verilen yemeğe sınırlandırılmamalı, demokrasi eğer mahallelerde başlıyorsa ilk önce muhtarların hakları iyileştirilmeli, sorunları çözülmeli diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor ve onların her zaman en büyük destekçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.