Eroğlu: Barajları havadan inceledik, Allah’a şükür hiçbir sıkıntı yok

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu basın açıklamasında bulundu.

Gündem Yayın: 01 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.03.2023 18:41:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 7 dk.
72 okunma
Takip EtGoogle News

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta vuku bulan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler ve daha sonra özellikle 21 Şubat 2023 tarihinde Hatay’da meydana gelen
6,4 şiddetindeki depremle birlikte, 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum.

Necip Türk Milleti, Devletiyle Birlikte Tek Yürek Oldu, Depremin Yaralarını Sarıyor…

Daha önce depremin ilk anında bölgeye giderek başta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, Adıyaman’ın Gölbaşı ve Besni ilçeleri, Şanlıurfa, Kilis, Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Antakya, Belen ve İskenderun ilçelerini ziyaret etmiş ve koordinasyon merkezlerinde yapılan çalışmalara katkı sunmuştum. Ziyaretimde özellikle İskenderun başta olmak üzere Hatay’ın bazı ilçelerini tekrar incelemeye geleceğimin sözünü vermiştim. Söz verdiğim üzere 27 Şubat Pazartesi günü Hatay’a giderek bazı incelemelerde bulundum.

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatımız Kırıkhan’ın Gönlünü Fethetti…

Hatay programımızın ilk durağı, depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kırıkhan olmuştur. Kırıkhan’da koordinatör olarak vazife yapan Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan, Hatay Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz ile birlikte; Adalar, Kalekamberli ve Sucu Mahallelerimizde incelemelerde bulunduk. Gittiğimiz her yerde teşekkür ve dualarla karşılandık. Hem bölgede çalışma yapan yetkililer hem de depremden etkilenen vatandaşlar AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatımızın yaptığı yardımlardan bahsettiler. “Afyonkarahisar Teşkilatı bizimle ekmeğini paylaştı, her ne ihtiyacımız varsa gidermek için seferber oldular.” dediler.

Mahalle ziyaretlerimizden sonra Kırıkhan Afet Acil Durum Merkezine geçerek yapılan çalışmalar ile alakalı Mersin Valimizden bilgi aldım. Daha sonra Kırıkhan’a incelemelerde bulunmak üzere gelen Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Yaşar Güler ve Kırıkhan’daki diğer yöneticilerle birlikte toplantı gerçekleştirdik. Özellikle kahraman ordumuz ve silahlı kuvvetlerimizin yaptığı müstesna çalışmalar dolayısıyla Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Yaşar Güler’e ve beraberinde gelen askeri heyete şükranlarımı sundum.

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatımız Kırıkhan’da tesis ettiği Koordinasyon ve Lojistik Merkezini ziyaret ettik. Teşkilatımız, Sayın Başkan Hüseyin Ceylan Uluçay’ın talimatı ve koordinasyonu ile depremin ilk anlarından itibaren Kırıkhan’ın gıda, yemek, giyecek, temizlik malzemesi, soba gibi her türlü ihtiyacını karşılamak için seferber olmuş. İl Başkan Yardımcımız Sayın Kadir Satılmış ve teşkilat mensuplarımızın hummalı çalışmalarına şahitlik ettik. Özellikle Afyonkarahisarlı hayırsever kardeşlerimizin gönderdiği bütün yardım malzemelerini gruplara ayırarak depolarına almışlar. Her gün bu malzemelerden Kırıkhanlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı hocalarımız ve öğrenci kardeşlerimizin depremzede vatandaşlarımıza yemek verdiği alanı ziyaret ettik. Bundan 100 yıl önce İstiklal Harbinde nasıl ki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz elinde avucunda ne varsa askerimizle paylaştıysa, bugün de Kırıkhanlı kardeşlerimizle aynı anlayışla ekmeğini paylaşmaktadır. Kocatepe Üniversitemize ve Kırıkhan’da vazife yapan hoca ve çalışanlarımıza çok teşekkür ettik.

Barajları Havadan İnceledik, Allah’a Şükür Hiçbir Sıkıntı Yok…

Hükümetimiz döneminde Hatay’a 7 baraj inşa ettik. Deprem sonrasında Yarseli Barajı ve Büyük Karaçay Barajı başta olmak üzere maalesef barajlarda tehlike olduğuna dair şaiyalar ortaya çıkmıştı. DSİ ekiplerimiz bu barajları incelemiş ve herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtmişlerdi. Ben de bir mühendis olarak Hatay’daki Yarseli Barajı, Antakya’ya içmesuyu sağlayan Büyükkaraçay Barajı ve Reyhanlı Barajını havadan helikopterle tek tek inceledim. Allah’a şükür barajlarımız dimdik ayakta.

İskenderun İçmesuyu Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisini Yeniden Devreye Almak İçin Çalışıyoruz…

Bakanlığım döneminde İskenderun ilçemizin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için içmesuyu isale hattı ve çok modern içmesuyu ileri arıtma tesisi inşa etmiştik. Tesisin testlerini yaparak çalışır halde Hatay İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresine (HATSU) devri yapılmıştı. Maalesef her ne sebepten bilemiyorum tesis çalıştırılmamış ve 5,5 yıldır atıl durumda kalmış. Depremle birlikte İskenderun’da içmesuyu ihtiyacı hat safhaya yükselince 12 Şubat 2023 tarihindeki İskenderun ziyaretimde İskenderunlular benden bu tesisle alakalı yardım istediler.

Bunun üzerine Ankara’ya gelince bu proje üzerinde çalışmalar yaptım. İçmesuyu isale hattının maalesef bir bölümü sökülmüş ve haliyle içmesuyu arıtma tesisi de atıl kalmış. Eksik borular için Samsun Makinanın sahibi Sayın Adnan Yücel ile görüştüm. Kendisi sağ olsun ihtiyaç olan 750 metre uzunluğunda 1.500 mm’lik düktil font boruları üreterek bilabedel DSİ’ye teslim etti. En az 50 milyon TL tutarındaki bu yardımından dolayı kendisine çok teşekkür ettim.

27.02.2023 tarihindeki İskenderun ziyaretimde DSİ Bölge Müdürü ve mensupları, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ve HATSU mensupları ile isale hattı inşaatını ve mevcut içmesuyu arıtma tesisini inceledik. 750 metrelik hattın 450 metresi döşenmiş, kalan 300 metre de hızla döşenmektedir. İçmesuyu Arıtma Tesisini de inceledik. DSİ ve HATSU tesisin elektrik ve mekanik eksikliklerini giderecek ve tesise su verildikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Afyonkarahisar Belediyesi teknik ekiplerimiz bu tesisin belli bir süre işletmesini yapacaklar. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilçe belediye başkanlarımıza, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

Allah’ın izni ile İskenderun’un içmesuyu ihtiyacı kısa sürede karşılanacaktır. Bu projeyi bizzat takip ediyorum. İskenderunlu kardeşlerimize su ulaşıncaya kadar da takip edeceğim.

Kırıkhan ve Antakya’dan sonra Afyonkarahisar Belediyemiz ile bütün ilçe belediyelerimiz İskenderun’da vazifelendirilmişlerdir. Belediyelerimizin mensupları burada can separene çalışma yapmaktalar.

Ülkemiz büyük bir afet yaşadı ve tesirleri hala devam ediyor. Ancak necip Türk Milleti, yediden yetmişe depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışıyor. Deprem belki 11 ilimizde oldu ama acısı 81 ilimize düştü. 81 ilimiz yekvücut depremin yaralarını sarmak için çalışıyor. Devletimiz bütün kurumları ile çalışmalarına devam ediyor. Allah’ın yardımı ile bu afetin altından da dimdik ayağa kalkacağız. Rabbim ülkemizi ve Aziz Milletimizi deprem, sel, orman yangını gibi her türlü tabii afetlerden muhafaza eylesin.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.