Başkan Şahin: ”Mermer Kebabı artık coğrafi işaretli ürün"

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Mermer Kebabının artık coğrafi işaretli ürün olduğunu belirtti.

İlçeler Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 15:44:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 42 sn.
356 okunma
Takip EtGoogle News

Belediye Başkanımız Ahmet ŞAHİN, “Kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarıp halkımıza kalıcı miras bırakma vizyonu ile yaptığımız çalışmalar kapsamında, ilçemizle özdeşleşen “İscehisar Mermer Kebabı” ismi ile yaptığımız müracaat Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak 07/07/2023 tarihinde 1404 mahreç  numarasıyla tescillendi.

Dünya Mermer Başkenti İscehisar’ımıza özgü Mermer Kebabını tescilleterek koruma altına aldık. Amacımız tescillenen markalarımızla kültürel mirasımızın ve kültürel varlıklarımızın bilinirliğini arttırıp tüm dünyaya tanıtmak. Yerelden çıkıp ulusal bir lokasyona geçişi gerçekleştirmek. Tescile konu olan markası ile coğrafyamızla özdeşleşmiş ürünlerimizin ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.