Arabacı: "Afyon üretim merkezi olacak."

Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı Türkiye’nin 2. Yüzyılı için çıkışın yeniden Afyonkarahisar’dan olacağını söyledi. Arabacı, “Tarımdan sanayiye, turizmden lojistiğe kadar şimdi Afyon zamanı” dedi.

Gündem Yayın: 12 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 12.05.2023 00:46:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
134 okunma
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı, “100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk askeri Kurtuluş savaşını Kocatepe’den başlattı. Bu büyük zafer ve destanın arkasından Cumhuriyeti kurdular. Onun için Afyonkarahisar’a Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar deniliyor. Tarih bir kez daha bizi çağırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Yüz yılı için Afyonkarahisar yatırımdan tarıma, turizmden sanayiye ülkenin kalkınması Afyonkarahisar’dan olmasını istiyorsan bu kadim şehrin şanlı evlatları 14 Mayıs’ta vereceğin bir oyla ülkenin değişiminde bir meşale ol” diye konuştu.

 

Seçim çalışmam zamanında “Şimdi Afyon Zamanı” derken bir hayalim vardı diyen Mustafa Enis Arabacı şunları söyledi, “Cumhuriyet’in 2. Yüz yılında kalkınmanın ve yatırımın merkezi Afyonkarahisar olmasını sağlamak istiyorum. Türkiye’nin kesişme noktasında bulunan Afyonkarahisar tarım ve hayvancılıkta üretim merkezi için en ideal şehir. Türkiye’de yapılacak olan 3 Tarım ve Hayvancılık Özel Ekonomi Bölgesinden birisi olması çok önemli. Türkiye’ye örnek olacak proje Afyonkarahisar, Konya ve Erzurum’dan başlayacak. Bu önemli fırsatın bir parçası olmak ve tarım ve hayvancılıkta kalkınmanın merkezi olmak için hazır olun” dedi.

 

Afyonkarahisar’ın bulunduğu konum itibarı ile Türkiye’nin yeni yatırım merkezi olacak diyen Arabacı, “Sanayileşme ve yeni yatırımların adresi olmak için Afyonkarahisar en ideal şehir. Bir iş adamı ve yatırımcı olarak yatımcılar ne ister, nasıl yatırımcı çekilir biliyorum. Bu konuda bazı ön çalışmalarımız var ve Afyonkarahisar’ı bir yatırım ve üretim merkezi haline getireceğiz. Yeni ihtisas organize sanayileri kurulması sağlanacak. Burada yüzlerce değil binlerce kişinin çalıştığı iş imkanları, yan sektörleri ile cazibe merkezi olunacak. Bunun için yapılması gerekenleri biliyoruz ve şimdiden bazı teklifler gelmeye başladı” dedi.

 

Arabacı, “İstanbul’da beklenen büyük deprem öncesi birçok sanayici ve yatırımcı yeni yerler arıyor. O bakımdan ben bilerek ve isteyerek “Şimdi Afyon Zamanı” dedim. Afyonkarahisar bulunduğu konum olarak yatırım ve lojistik merkez olacak en ideal şehir. Bu konuda bize güvenin ve bir fırsat verin. Tarım ve hayvancılıktan sanayiye kadar birçok alanda çok önemli yatırımların merkezi Afyonkarahisar olacak. Bu şehirde 1979 yılında SEKA kağıt fabrikası kuruldu. O zaman 1500 kişi çalışıyordu. Çay, Bolvadin, Sultandağı başta olmak üzere 40’dan fazla köyün geçimini sağlayan SEKA’nın 2003 yılında özelleştirilip kapandıktan sonra Çay nüfusu yarıya düştü. 1977 yılında faaliyete başlayan Afyon Şeker Fabrikası bölgenin can damarı. 2018’de özelleştikten sonra kan kaybetmeye başladı” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.