Olgun: “Cumhuriyet’e giden kahramanlık destanı Kocatepe’de yazıldı.”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Türk Tarihinde 26 Ağustosların büyük önem taşıdığını belirterek, “Malazgirt te bizim Kocatepe de bizim” dedi.

Gündem Yayın: 25 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 25.08.2023 15:19:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
205 okunma
Takip EtGoogle News

26 Ağustos Büyük Taarruz’un 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Milletvekili Olgun, yok edilmekte olan bir milletin başkaldırışına önderlik eden Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhuriyeti giden kahramanlık destanını 101 yıl önce Afyonkarahisar’ın Kocatepe sırtlarında yazdırdığını söyledi.

 

MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM

26 Ağustos tarihlerinin Türk tarihinde önemli bir yer edindiğine dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünü ve Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 101. yılını gururla kutluyoruz. Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere isimlerini kanlarıyla bu vatan topraklarına yazan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

CUMHURİYETİN KURULDUĞU TOPRAKLARDAYIZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini hatırlatan Milletvekili Olgun,

Türklerin hiçbir zaman boyunduruk altına girmediğine dikkat çekti.

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımız, eşsiz kahramanlık destanlarıyla her zaman büyük zaferler kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir. Malazgirt Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar en zor koşullar içinde bile milletimizin bağımsızlık arzusunda olması, birliğimizin ve gücümüzün göstergesi olmuştur. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Afyonkarahisar’ında her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Cumhuriyet’in kurulduğu bu kutsal toprakların bir evladı olarak gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Büyük Taarruz öncesi ve sonrası Afyonkarahisar’da yaşananları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, yaşananların gelecek nesillere en iyi şekilde anlatılması gerektiğini savundu.

Milletvekili Olgun, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kurtuluş Savaşına son noktayı koyan Büyük Taarruz’da Mustafa Kemal Paşa’ya yufkayla kaynamış yumurta vererek karnını doyuran Çakırözü köyünde değirmencilik yapan Mustafa Efendi'yi unutmadık.

Emrindeki askerlerin Çiğiltepe'yi düşman askerinden alması biraz geciken Miralay Reşat Bey, ''Verdiğim sözü yerine getiremediğim için yaşayamam'' diyerek beylik tabancasıyla intihar etmesini unutmadık.

Köyleri yakıp yıkarak, Türklere zulmederek kaçan düşman askerlerinin yanında zorla götürdüğü bir Türk kızı olan Gülnazik’i unutmadık.

‘Beni Şehit düşen arkadaşlarımın yanına defnedin’ diyen Giresunlu Ahmet Halis Asal’ı unutmadık.

Sinanpaşa ilçesi ve çevre köylerindeki düşman askerlerinin edindiği bilgileri Limon Suyu ile yazdığı mektuplarla Sandıklı'daki Fahrettin Altay Paşa'ya ulaştıran Haydar Ağa’yı unutmadık.

Afyonkarahisar topraklarında isimleri bile kaybolmuş nice şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Ruhları şad olsun. Zaferimiz kutlu olsun.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.