Muhammet Mısırlıoğlu'ndan akaryakıt zamlarına tepki

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, akaryakıt zamlarına dikkat çekerek bu konunun pek çok meslek grubunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.07.2023 15:05:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
148 okunma
Takip EtGoogle News

Son dönemde art arda yapılan akaryakıt zamları doğrudan ya da dolaylı olarak pek çok iş kolunu olumsuz etkilerken İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şoför esnafı başta olmak üzere pek çok meslek grubunun bu zamlardan sonra iş yapamaz hale geldiğini aktaran Mısırlıoğlu,  ekonomik krize ivedi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Mısırlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"AKP'nin hatalı politikaları ve geçici çözüm üretme çabaları sayesinde ülkemiz ne yazık ki kısır bir döngünün içine girmiştir. Maaşına zam alan çalışan daha sevinemeden vergi, akaryakıt, fatura gibi pek çok kalemde zamlarla burun buruna gelmektedir. Akaryakıt zamlarından sonra esnaflarımız güç duruma düşmüş, otogarlarda işler durma noktasına gelmiştir. Afyonkarahisar otogarına bir bakın, köy garajından farksız. Dolmuşçu kardeşlerimiz perişan. Taksiciler iş yapamıyor. Nakliye giderleri yükseldi, tüccar malına zam yapmak zorunda kalıyor. Akaryakıt deyip geçmeyin arkadaşlar, günümüzde lojistik her alanda etkili oluyor. Soframıza koyduğumuz domates bile ne yazık ki tarladan sevkiyata kadar akaryakıt zamlarından etkileniyor. Şoförlük mesleği artık bu zamlar yüzünden kan ağlıyor. AKP, bu konuda ivedi ve kalıcı çözümler üretmelidir. Git gide dışa bağımlılığımız artarken ülkemizdeki neredeyse tüm meslek gruplarını işgöremez hale getirdiler. Biz esnaflarımız ve şoför arkadaşlarımız için her zaman sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.