Köksal seçim başlangıcını şehit aileleri ve gazilerle birlikte yaptı

CHP Grup Başkanvekili ve Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçim çalışmalarına şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek başladı. Başkan Adayı Köksal, seçilmesi halinde ilk icraatının derneğe güzel bir bina kazandırmak olacağını söyledi.

Gündem Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 17:05:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
175 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal seçim çalışmalarına, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret ederek başladı. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Köksal’a ziyaretinde CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve partililer eşlik ettiler.

 

İSTİKLAL SAVAŞI GAZİSİ İSMAİL ÇAVUŞUN TORUNU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Şehit aileleri ve gazilerin baş tacı olduğunun önemle altını çizen Köksal, “Bugün bu makamlarda oturuyorsak,  ben Afyonkarahisar'da ‘Efeler’ gibi dolaşabiliyorsam bu derneğin üyeleri sayesindedir. Herkesin bir kere öncelikle bunu kabul etmesi gerekiyor. Bu derneğin benim için ayrı bir yeri var. Ben bu derneği çok seviyorum. Çünkü ben bir gazi torunuyum. İstiklal Savaşı Gazisi İsmail Çavuş’un torunu olarak bu derneğe her geldiğimde tüylerim diken diken oluyor. Gerçekten gururlanıyorum. Bir Cumhuriyet kadını olarak bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan bu bayrak inmesin, bu ezan susmasın, Cumhuriyetimiz yıkılmasın, bu vatan bizim diye mücadele eden kahraman gazilerimiz ve şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlara her zaman siyasetin üzerinde bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

HEPİMİZİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM DERNEĞİMİZE GÜZEL BİR BİNA YAPACAĞIM, OTOPARK ÜCRETLERİNİ DE DERNEĞİMİZE BAĞLAYACAĞIM

Şehit aileleri ve gazilerin hak ettiklerini alabilmeleri için her zaman mücadele verdiğini dile getiren Köksal, “Bundan sonra da umarım seçilirsem Belediye Başkanı olarakta şehit ailelerimize, gazilerimize hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyacağım. Yaklaşık 2 yıl önce İsmail Başkana bir hayalimden bahsetmiştim. Şehit yakınları için, gazilerimiz için bir dernek binası yapılmasını arzu ediyorum. Bu dernek binasında toplantı salonu ve ayrıca düğün salonu bulunan şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin özel yaşamlarında ki gereksinimlerinde kullanabilecekleri, isterlerse düğün salonunu kiralayıp gelir elde edebilecekleri bir dernek binası hayalimden İsmail Başkana bahsetmiştim. Ben birgün Belediye Başkanı olursam yapacağım ilk işlerden bir tanesi de bu olacak. Bu vesile ile Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak ilk sözümüzü rahatlıkla tüm şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve Başkanımızın huzurunda vermek istiyorum. 31 Mart 2024 tarihinde ki seçim sonucu Afyonkarahisar Belediye Başkanı olacak ve ilk icraatımı bu derneğe güzel bir bina yapmak olacak. Derneğin ayakta kalabilmesi için de belediyenin en çok gelir sağlayan otopark ücretini doğrudan derneğe bağlayacağım. Böylece derneğin giderleri karşılanacak.” dedi.

 

ŞEHİT YAKINLARIMIZA, GAZİLERİMİZE 2 KAP YEMEĞİ ÇOK GÖRDÜLER, AMA SEÇİLİRSEM HİÇBİR ŞEHİT YAKINI VE GAZİMİZ BELEDİYE HİZMETİNDEN MAHRUM KALMAYACAK

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin siyaset üstü olduğunu kaydeden Köksal, “Bizim bu derneği siyaset üstünü görmemiz gerekiyor. Onun için de ben burada bir sitemi de dilemek istiyorum. Bu derneğin üyelerine, gazilerimize, şehit yakınlarımıza 2 kap yemeği çok görenlere yazıklar olsun diyorum. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanlığına seçilmem halinde, başkanlık dönemimde hiçbir şehit ailesi ya da gazi Belediye hizmetlerinden mahrum kalmayacak. Onlara hizmet etmek, onlar için bir şeyler yapmak benim için şereftir, onurdur. Her daim olduğu gibi bütün gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın başımızın üstünde yer olacaktır. Her zaman pozitif ayrımcılığa sahip olacaklar. Bunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Onlar vatan için canlarını ortaya koydular. Gazilerimiz, şehit yakınlarımız en değerlilerini vatan için verdi. Bizim de bundan sonra onları bir nebze olsun rahat ettirmek, onlara hizmet etmek, sorumluluğumuz, boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.

Daha sonra CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal dernek şeref defterini imzalarken, Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, Başkan Adayı Köksal’a 2024 yılı Şehitler Masa Takvimini takdim etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.