Teleferik çalışmaları devam ediyor

Afyonkarahisar’ın hayalinin gerçeğe dönüştüğü teleferik projesinde çalışmalar hızla devam ederken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek projenin alt istasyon sahasını ziyaret etti.

Gündem Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 01:29:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

Alt istasyonda oluşturulacak sosyal tesis ve rekreasyon alanların yapımı devam ederken, Kale ve Çavuşbaş Minübüs Durağı alanı arasında halatlar kuruldu. Zirvede yapılan ankraj çalışmaları için gerekli malzemeler yük asansörü ile taşınıyor.

 

KALEYE YÜK ASANSÖRÜ KURULDU

Afyonkarahisar’ın hayali, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in seçim vaadi olan teleferik projesinde çalışmalar yoğun olarak sürüyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’te ekibi ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Projenin üst istasyonunda yapılan işlemler için gerekli ekip ve ekipmanların taşındığı yük asansörü alanında devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkanımız, kale zirvesine çıkan yük asansörünü çalıştırdı.Sistemi deneyimleyen Başkanımız, tarihi Karahisar Kalesini kendi telefonu ile pozlarken, fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi.

 

DENEME SÜRÜŞLERİ ZAFER HAFTASI’NDA BAŞLAYACAK

Teleferiğin yapım aşamasına ilişkin bilgi veren Zeybek Başkan, kabinlerin halatlarının geldiği müjdesini paylaştı.  Başkanımız; “3 Mayıs’ta temel atma programı yapmıştık. İnşaat hızla devam ediyor. Kalenin zirvesinde çalışacak olan işçilerin kullanacağı malzemeler için yük asansörü kuruldu. Kalenin üst noktasında da ankraj çalışmaları devam ediyor. Teleferik işimiz hızla devam ediyor. “Teleferik Nerede” diye şüphe edenler var ise gelip görebilirler. İşçiler burada, şantiye kurulmuş. Çalışmalarına devam ediyorlar. Alt istasyonda yapılacak olan sosyal tesislerin inşaatı hızla devam ediyor. Kalenin tepesine yapılacak olan ankraj malzemeleri yurt dışından geldi. Teleferiğin halatı da geldi. Ağır malzemeler helikopterle, küçük malzemeler yük asansörü ile taşınacak. Yaptığımız eserler ile anılmak istiyoruz. Söz verdiysek mutlaka yerine getireceğiz. Teleferikte bunlardan birisi. ‘Söz Uçar Eser Kalır’ın en güzel örneği teleferiğin Zafer Haftası’nda deneme sürüşleri başlayacak.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.