Hasan Arslan'dan Sandıklı ve Şuhut ilçelerine müjde

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Dr. Hasan Arslan Afyonkarahisar, Sandıklı ve Şuhut ilçeleri için önemli bir açıklama yaptı. Dr. Arslan yaklaşık 30 milyon liralık tomografi ve endoskopi cihazlarının alımının yapıldığını duyurdu.

Sağlık Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 18:02:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
147 okunma
Takip EtGoogle News

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Dr. Hasan Arslan yaklaşık 30 milyon TL değerinde sağlık yatırımı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

 

Son teknoloji ürünü

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne son teknoloji ürünü tomografi cihazı ile Sandıklı Devlet Hastanesi’ne de endoskopi cihazının kurulumunun başlandığını
duyurdu. Aslan Şuhut Devlet Hastanesi’ne de tomografi cihazının gönderileceğini söyledi.

 

Sandıklı'ya endoskopi cihazı müjdesi

Arslan yaptığı açıklamada, "Sandıklı Devlet Hastanesine endoskopi cihazı müjdesi vermek istiyorum.. 
Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi Sandıklı da vatandaşımıza yerinde hizmet açısından bir yenilik daha sağlanacak. Mide hastalıklarının saptanması açısından altın standart olan gastroskopi işlemi ve özellikle kadın ve erkekte akciğer kanserinden sonra en sık görülen kanser tipi olan kalın bağırsak kanserlerinin ve bağırsak hastalıklarının teşhisinde altın standard olan kolonoskopi işlemi artık Sandıklı Devlet Hastanesi’nde de yapılacak" dedi. 

 

Dünyada ilk kez bu alımı Dr. Arslan yaptı

Arslan "Geçen hafta haberini verdiğimiz Afyonkarahisar Devlet Hastanesine alınan üst düzey tomografi cihazı hastanemize geldi ve kurulum aşamasına geçildi. Sanal koroner anjio işlemi dahil birçok işlemi yapabilen, hastane acil servisine kurulacak olan bu cihaz geçen hafta Emidağ Devlet Hastanesine kurulan cihazımız gibi 10 yıl yedek parça, tüp ve bakım onarım hizmeti dahil garantili şartlarda alınmış ancak daha üst düzey bir cihazdır" ifadelerine yer verdi.

 

Şuhut'ta tomografi hazırlığı

Şuhut Devlet Hastanesine de yer hazırlığı yapılır yapılmaz tahsisi yapılan tomografi cihazının nakledileceğini duyuran Arslan sözlerine şöyle devam etti; Bu cihazımız kısa süre içerisinde hizmete başlayacaktır. 
Cihazlarımız hastanelerimize ulaşmış kurulum aşamasındadır ve en kısa sürede hizmete başlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile il başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay'a ve Bakanlık bürokratlarımıza, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  Bu şekliyle kısa zamanda yaklaşık 30 milyon TL değerinde yatırım sağlanmış oldu. Hem teşhis hem de müdahale amaçlı kullanılabilecek olan cihazlarımızın hayırlı şifa olmasını dilerim.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.