Burcu Köksal: "Saray, emekliden kısarak bütçe de tasarrufa gidiyor."

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 2024 bütçesinde AKP’nin seçim döneminde söz verdiği vaatlerin yer almadığını belirterek, “Enflasyonu yaşamayan Saray, emekliden kısarak bütçe de tasarrufa gidiyor” dedi.

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 16:37:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin süslü laflarla ve içi boş vaatlerle bir beş yıl daha kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

 

BÜTÇEDE EMEKLİDEN TASARRUF ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

2024 bütçesinde AKP’nin seçim döneminde söz verdiği vaatlerin yer almadığını ifade eden Grup Başkanvekili Köksal, “Bütçe de vatandaş adeta yok sayılmış. Enflasyonu yaşamayan Saray da emekliye 5 bin lira vererek bütçede kendince emekliden tasarruf etmeye çalışıyor. Bakın 11,9 trilyonluk 2024 bütçesinde Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir." dediği gençlere sadece 8,5 milyar lira, kadının güçlenmesine 3,8 milyar lira ayıran bu iktidar kalkınma bütçesinde sanayi için de boş bir çerçeve çizmiştir. Türkiye daha fazla süslü laflara ve içi boş vaatlere bir beş yıl daha kaybetmemelidir. Türk sanayicisi yaşadığı kur şokuna, artan döviz borcuna, kaybettiği dünya pazarına, yitirdiği küresel rekabete karşı devleti yanında görmek istiyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.