Fehmi Güray Çakır: "Kabahatinizle oturun bizce."

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır geçtiğimiz gün mecliste yaşanan “Kadın” tartışmasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 01 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.12.2023 15:57:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
178 okunma
Takip EtGoogle News

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır geçtiğimiz gün mecliste yaşanan “Kadın” tartışmasına yönelik yazılı bir açıklama yaparak; CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a yönelik olarak sert eleştirilerde bulundu.  İl Başkanı Çakır;  “Muhalefet partisi olmayı, muhalefet vekili olmayı bile beceremeyip Milli Görüş politikalarını eleştirmek nasıl bir aymazlıktır anlamak mümkün değil” dedi.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır bir yazılı basın açıklaması yaparak geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan kadın polemiğine işaret ederek CHP’yi anlamanın mümkün olmadığını kaydetti.  İl Başkanı Çakır yaptığı açıklamada “Partimizin kadına yönelik parti politikalarını eleştirecek son parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Meclis kürsüsünde bizlere kadın üzerinden ahkam kesenler keşke zamanında kendi partililerine sahip çıkmayı becerebilselerdi. Çok uzağa gitmeden henüz yakın bir geçmişte CHP Afyonkarahisar teşkilatlarında yer alan bir hanımefendiye ağıza alınmayacak hangi iddialar ile nasıl muamele yapıldığını kamuoyu çok iyi biliyor” dedi. CHP’nin “Kadın” konusunda önce kendisini ciddi bir özeleştiriden geçirmesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Çakır bu konuda mazisi karanlık olanın kendileri değil Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etti.

 

ELLERİNDEKİ TEK ARGÜMAN “Cumhuriyeti biz kurduk”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yazılı basın açıklamasının devamında CHP ve söz konusu polemiği başlatan Milletvekili Timisi ve Köksal’a yönelik olarak, bal yapmayan arıları örnek göstererek “Bu tür sığ zihniyetlerin ellerinde ki tek argümanın olduğunu bilmekte fayda var. Ne zaman sıkışsalar Cumhuriyeti biz kurduk kasetini takıp takıp dinletiyorlar. Cumhuriyeti tekelleştirme hakkını kendilerinde görmeleri 85 milyona haksızlık değil midir? Bal yapmayan arılar vardır, bir muhalefet vekili olarak polemik değil artık icraat üretin” diyerek Millletvekili Timisi ve Köksal’ın bu söylemlerinin kamuoyunda karşılığının olmadığının altını çizdi.

İl Başkanı Çakır Cumhuriyet vurgusu yaparak eskimiş algılarla bir yerlere varılamayacağını dile getirerek “Cumhuriyeti biz kurduk diyen Sayın Köksal’a bir soru yöneltmek istiyorum. Madem siz bu kadar iyi kurucusunuz bu millet onlarca yıldır iktidarı neden size teslim etmiyor” diyerek CHP’nin  günümüzde boş söylem partisi olduğunu dile getirdi.

İl Başkanı Çakır konuyla ilgili gerekli cevabı milletin kürsüsünden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın verdiğini hatırlatarak “Muhterem Genel Başkanımız en güzel cevabı zaten meclisimizin kürsüsünden vermiştir” dedi.

 

RAHATSIZ OLDUKLARI KONU  “Ahlak ve Maneviyat”

Milli Görüş düşünce yapısının; “Kadın hakları, cinsiyetsizleştirme, LGBT, İklim Sözleşmesi” gibi hastalıklara karşın adeta bir antikor görevi gördüğünü söyleyen İl Başkanı Çakır asıl rahatsızlığın parti politikalarının merkezinde yer alan “Ahlak ve maneviyat” olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Çakır “Bizlere kadın hakları kılıfını kullananlar bu maddeleri günümüzün “Hasta adamı” Avrupa’dan referans alırken bizler ayaklarının altına cennet serilen bir anlayışla kadınlarımıza kıymet veriyoruz. Bu söylediklerimi elbette anlamalarını beklemiyoruz zaten anlayamazlar da…” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.