Başkan Zeybek, Belediye Meclisinde konuştu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Bekir Lafçı’nın eleştirilerine cevap verdi.

Gündem Yayın: 06 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2023 18:16:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 5 dk.
128 okunma
Takip EtGoogle News

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplandı.

Toplantıda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Bekir Lafçı’nın, “Belediye hizmetlerine bakıldığında yüzde 80’i klasik belediyecilik hizmetleri. Gözle görülecek büyük bir eser bırakmak için 4. Yıl doldu maalesef böyle bir şansımız olmadı” sözlerine cevap verdi.

Başkan Zeybek, Lafçı'nın sözlerine madde madde şöyle cevap verdi:

 

TELEFERİKTE SON DURUM

- Teleferik sözü verildi yapılmadı diyor. Teleferiği merak etme bizim dönemimiz bitmeden sizi teleferiğe bindireceğim. Teleferik ve kale çevre düzenlemesi 100 milyonluk bir yatırım kabinler geldi depomuza indi. Bu hafta içerisinde İsviçre'den de makine motor direkt aksamları zannederim gümrüğe girdi Afyon'a getiriliyor...

 

AFRAY'DA SON DURUM

- AFRAY projemiz hızlı tren projesi ile entegre edildi. O da yapılacak.

 

TRAFİK SORUNU

-Trafik sorunu doğru, Afyon'un en önemli sorunlarından birisi tek yön uygulamamız var tek başımıza da karar alamıyoruz. Bununla ilgili trafik var Emniyet, Trafik Müdürlüğü hepsini bir anda giremezsin dedi. Bayram sonu Ambar yoluna giriyoruz. Otoparkları yasaklayalım diyorsunuz, Afyon'un her tarafı bitişik nizam araçları nereye park edecekler?

 

2. BELEDİYE ÇARŞISI

- İkinci Belediye Şehir çarşısını yaptık. İnşallah oraya 580 araçlık otopark yapacağız. Yani bir şeyi eleştirirken eleştirmiş olmak için eleştirmeyin yapılanları da görün.

 

İKMAL KOMUTANLIĞI BİNALARI

- İkmal Komutanlığı binaları ve sosyal tesisler 65 milyon ihalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor.

 

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

- Türkiye'nin en büyük Sokak Sağlıklaştırmasını gerçekleştirdik 60 milyonluk bir yatırım.

 

DİĞER YATIRIMLAR

- Millet Kütüphanesi, inşallah yazın hizmete açacağız.

- Sahipata Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Ve Spor Bakanımızın ismini verdiğimiz Olimpik Yüzme Havuzunun havuzun açılışını Perşembe günü Gençlik Ve Spor Bakanı gelecek, hem Olimpik Yüzme Havuzunu hem Kapalı Spor Salonu açılışını gerçekleştireceğiz.

 

YONCAALTI ÇARŞISI

Yoncaaltı Çarşısı ve kapalı otopark 25 araçlık bir otopark vardı. Şu anda yüze yakın araçlık otopark yapıldı altına, kaba inşaatı bitti bu yaz inşallah açılışını gerçekleştireceğiz.

 

40 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Yüz Yıllık dönüşümdü uzun çarşıdaki dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Neresinden bakarsanız 40 milyonluk bir yatırım sonuna yaklaşıyoruz bu yaz onu da bitireceğiz. Karayolları alt geçidini kendini söylediniz zaten.”,

 

VE DİĞER YATIRIMLAR

- Kadınlar pazarının oradaki gıda kontrol laboratuvarını yıkımını gerçekleştirdik. Gastronomi Sokağı inşaatımız hızla devam ediyor. Bu yaz onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Ataköy ve Kışlacık Mahallesi Sosyal Tesis yapımı bitirdik, restorasyonu bitti. Kışlacık'taki Muhtarlık Binasını ve Sosyal Tesisi inşaatı devam ediyor. Burmalı Mahallesi, yani uzun çarşıda vakıflardan almış olduğumuz Kölehan var restorasyonu bitiyor, uzun çarşı ile birlikte oranda açılışını gerçekleştireceğiz. İzmir İstasyon Binası ve Ataköy İlkokulu restorasyon çalışmaları bitmek üzere. Mahalle fırınlarını söylemeye gerek yok. Okçuluk binası restorasyon işi bitti açılışını yapacağız. Aktarma istasyonu Ali İhsan Paşa Mahallemize itfaiye binası yaptık açılışı gerçekleştirecek. Eşrefpaşa Mahallesinde ticari alanlara dükkanları yaptık bitti. İhaleye çıkaracağız oraları. Engelsiz Gastronomi ve Terapi Merkezi yapıldı. Türkiye'de ilk ve tek, resmi açılışını yapmadık ama şu anda faaliyette. Tarihi konaklarımızın turizme kazandırılması Kadın Aile Kültür Merkezi yapımı bitti, açılışını gerçekleştireceğiz. Devlet hastanesinde yapmış olduğumuz Kreş ve Gündüz Bakımevi şu anda eğitimi hizmetinde resmi açılışını yapmadık. Atık Getirme Merkezi yapıldı bitti ve hizmete girdi. Kanıt Park Kafeterya hizmet veriyor” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.