Hüseyin Ceylan Uluçay mitingde konuştu

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar Mitinginde konuşma yaptı.

Gündem Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 16:53:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 10 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

AÇIKLAMA METNİ:

 

Sayın Cumhurbaşkanım, değerli bakanlarımız, birbirinden kıymetli milletvekili adaylarımız, değerli hemşehrilerim Afyonkarahisarlı bir kardeşiniz olarak tarihi bir güne şahitlik etmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerin ilk mitingi için Cumhurbaşkanımızın şehrimizi tercih etmesi, zafere giden yolun nişanesi ve başlangıcıdır.

Değerli hemşehrilerim sizler bu ülkede, bu şehirde; 80 yılda yapılmamışları yapan, 80 yılda gerçekleştirilemeyenleri gerçekleştiren, hayalini bile kuramayacağımız işlerin hayalini kurduran ve bunu gerçekleştiren bir liderin yol arkadaşlarınız… Bugün Türkiye Yüzyılına Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz ile birlikte yürüyor, Somali’de, Bosna’da, Karabağ’da, Katar’da, doğu Afrika’daki nokta kadar görünen Mauritius da bile yaşanan bütün sorunlara hiçbir şekilde arkamızı dönmeden, yüzleşerek, çözümle, attığımız adımlarla devam ediyoruz. Değerli hemşehrilerim, bizim için Türkiye Yüzyılı, elimize geçen bu fırsatları değerlendirdiğimiz bir yüzyıl olacaktır. Bütün dünyaya, adalet ve hakkaniyet dağıtan büyük bir medeniyetin yüzyılı olacaktır. 

Türkiye Yüzyılı, ailemizin ve toplumumuzun temeli olan kadınlarımızın yüzyılı olacaktır. Türkiye Yüzyılını Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz ile doğru bir şekilde inşa edeceğiz. Bu yüzden 14 Mayıs’ta; iş bilenin kılıç kuşananın olacak Allah’ın izni ile…  

 

Şehrimiz Afyonkarahisar’a son 21 yılda 80 yılda yapılanın en az 3 katını yapan memleket sevdalısı, alt yapısından üst yapısına, kültür varlıklarından ekonomik desteklemelerle ve ticaret hacmine kadar şehrimizi büyüten, geliştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a siz saygıdeğer hemşehrilerimizin karşısında şükranlarımı arz ediyorum. Tarihi derinlikleri olan şehrimizde dün, muhalefet partisinden bir grubun karşımızdaki Zafer müzesi önünde tarihe sahip çıkma reklamına şahit olduk. Burada görmediğiniz bir detayı siz saygıdeğer vatandaşlarımızla paylaşmayı bir borç biliyorum. Onlar burada reklam peşindeyken engelli olan Ramazan Ertaş isimli bir vatandaşımız karşılarına dikilip onlara aynen şu sözlerle hitap ederek tepkisini ortaya koymuştur;

HDP’nin kuyruğusunuz, AK Parti’nin restore ettiği hizmetlerin kullanımını eleştirecek yanınız da yeriniz yok” diyerek rest çekmiş ve tepkisini dile getirmiştir. Değerli hemşehrilerim, tarihi değerlerimize sahip çıkmak adına her türlü girişimi yapan AK Parti’dir. Bunun en güzel örneklerinden biri de karşımızdaki Zafer müzesidir. Bunların döneminde Şuhut’ta harabeye dönen, bizim dönemimizde baştan aşağı yenilediğimiz ve siz kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz Atatürk evi de bizim tarihe nasıl sahip çıktığımızın göstergesidir.  Değerli hemşehrilerim size samimi olarak ifade etmeliyim ki; Onların tarihe olan saygısı, bir musluğun açılışı kadar önemli olsaydı, Atatürk evini restore etmek bize değil onlara nasip olurdu! Şükür ki onlar adını kullanır biz yaşatırız.

CHP'ye 27 Ağustos nedir diye sorsanız, "Atatürk" derler. 27 Ağustos’ta bu şehirden düşmanı nasıl kovduk derseniz yine "Atatürk" derler. Lakin PKK terör örgütünün siyasi uzantısının milletvekili Sırrı Sakık “Atatürk’ün” diye başladığı ağır hakareti eder ve siz siyasi çıkarlarınız uğruna küçük dilinizi yutar, susar kalırsınız!

Bir sosyal medya fenomeninin gazı ile buraya gelip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartı önünde fotoğraf çekinenlerin Atatürkçülüğü tatlı su Atatürkçülüğünden öteye gitmez gidemez… CHP ve beraberindeki 7’li maşa işte budur… Bunların bir de kendi köyüne bir çivisi dahi nasip olmayan bir milletvekili var. Bu milletvekili son zamanlarda yatıyor kalkıyor “yargılanacaksınız” diyor. Niye yargılanacağız hemşerim? Bizi yargılayacaksın peki kimi serbest bırakacaksın? Apo'yu, Selahattin Demirtaş’ı, Osman Kavala’yı, FETÖ’cü teröristleri, PKK’lı teröristleri serbest bırakacaksınız… Hadi bunları da söyle Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin yüzüne de, nasıl bir cevap alacaksınız göreyim yüzünüzü!

Buradan siz Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize duyurmak istediğim bir konu daha var. Bu bizi yargılayacakların genel başkanının aklında bizim çocuklarımızı, sizin çocuklarınızı Rus cephesine gönderme planı var! Kendisi ağzıyla söyledi. Diğer ortakları geri mi durdu? O da aynısını söyledi. Dedi ki, “zalimin karşısında öyle konuşmakla olmaz. Karşısına dikileceğiz” dedi.

Demek ki bunlar cumhurbaşkanı olsaydı biz bugün harabeye dönmüş Ukrayna gibi savaştaydık. Çocuklarınızı, çocuklarımızı Afyonkarahisar’dan cepheye gönderiyordunuz. Değerli hemşehrilerim buna mukabil Cumhurbaşkanımıza dua ediyor ve dua etmenizi istirham ediyorum.

 

Şundan 5-6 yıl öncesine kadar her gün şehit haberleri gelirdi. Bu haberler bunların ortadan kaldırmayı hedeflediği İHA’larımız, SİHA’larımız sayesinde kesildi, hamdolsun. Değerli hemşehrilerim bu arada Rusya – Ukrayna savaşı devam ediyor. Bugün söyledikleri ifadeleri zor ama yarın daha güçlü ifadelerle kullanacaklar ve gerçekten de Türkiye'yi savaşa sokacaklar. Bu kadar açık ve net. Geldiklerinde ne yapacaklar biliyor musunuz; Türkiye'nin bugüne kadar ne büyük kalkınma hamlesi varsa hepsini geri alıp bütün defteri kapatıp, eski Türkiye'de olduğu gibi, geçmişe mahkum Amerikan başkanı ayak ayak üstüne atarken, benim Başbakan'ımın yanında o fotoğrafının durduğu bir tabloyla karşı karşıya bırakacaklar!

 

Değerli hemşehrilerim bu yüzden bu seçim, ilimize Akarçay’ı, turistik otelleri ve sayamadığımız milyarlarca liralık yatırımı kazandıranlarla, bu yaptıklarımızı yıkmayı vaat edenler arasında geçecektir. Bu seçim, imanla ihanetin arasında görülecektir. Bu seçim, şehitlerimiz ile canilerinin arasında geçecektir. Yurdum diyenlerle, yudum yudum ülkemizi sömürmeyi heveslenenler arasında geçecektir. Bu seçim; “Allah Devletimize Zeval Vermesin diyenlerle;” Bu söylemden nefret edenlerin arasında geçecektir. Bu seçim, kadim Türk Devletiyle emperyalist güçlerin arasında geçecektir. Bu seçim, celladına aşık olanlar ile ecdâdına aşık olanlar arasında geçecektir. Bu seçim, mazlumlar ile insanlık düşmanları arasında geçecektir. Bu seçim, varolmak isteyenler ile Türkiye’yi işgal etme hayali taşıyanların arasındaki seçimdir.

 

Cumhurbaşkanımızın feraseti ve dik duruşu ile artık bu coğrafyada hiçbir güç, artık Türkiye'siz harita çizemez, Türkiye’siz nefes dahi alamaz. Karabağ'da, Suriye'de, Libya'da, Ege'de, Doğu Akdeniz'de bundan sonra bizim sözümüz geçer, bizsiz asla adım atamazlar… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu-Osmanlı-Türkiye devletler sürekliliğinin ve o siyasi geleneğin lideridir. Bu yüzdendir ki Karabağ’da kazanılan zafer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aliyev'in, şehitlerin zaferidir. Azerbaycan’da Karabağ, Libya’da Hafter, Katar’da Suud işgali, Somali’de iç savaş, Suriye’de terör devleti planının imhası, Ukrayna-Rusya arabuluculuğu gibi dünyadaki birçok sorunu çözüme kavuşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz İHA, Akıncı SİHA ve TİHA’larla dünyadaki savaş tarihini değiştirirken Kılıçdaroğlu video konferansı keşfedip ülkemizdeki teknolojiden bi haber insanımıza teknoloji dersi vermeye çalışmaktadır. Aramızdaki fark bu kadar büyüktür.

 

Değerli hemşehrilerim, deprem dolayısıyla binlerce insanımızı toprağa verirken, yaklaşık 200 bin bina da yerle bir oldu. Biz de bölgede epeyce bir süre kalarak depremzede kardeşlerimize destek olduk. Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabır ve şifa ediliyorum. Orada temeli atılan binaları 1 yıl gibi kısa bir sürede sahiplerine teslim etme vaadini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi. Deprem olmuş, ülkenin önemli bir kısmı yerle bir olmuş ve siz çıkıp 300 bin konutun temellerini atıyorsunuz… Bunu dünyada yapacak güçlü ülke sayısı yok denecek kadar azdır. Değerli hemşehrilerim, Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da sel felaketi yaşandığında 1 hafta devlet olay yerine gitmedi, ne olduğuna bakmadı bile. Orada tam 200 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’nin büyüklüğü ve gücü işte bu kadar açık ve nettir. Bir heykeli 2 yılda teslim edenlerle, bir günde 300 bin konutun temelini atıp 1 yılda teslim etmeyi vaat edenler arasındaki fark budur. Afyonkarahisar halkı feraset sahibidir. Doğru yolda yürüyerek doğru adamları daima bağrına basmıştır ve basacaktır...

 

Kıymetli hemşehrilerim, bu seçim hedefimiz KIZILELMA diyenle, KIRMIZI SOĞAN diyen arasında geçecektir. Bu seçim, 14 seçimdir kaybedenlerle, 14 seçimdir kazananlar arasında geçecektir… Allah mazlumları ve topraklarını korusun! Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Allah zalimlere hainlere, teröristleri serbest bırakmayı ve ülkemizi bölmeyi vaat edenlere fırsat vermesin. Hepinize katılımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir kez daha her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanmış şehrimize hoş geldiniz sayın Cumhurbaşkanım…

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.