Hakan Şeref Olgun: "Kiraz’da en az 3 Dolar seviyesinde alım yapılmalı"

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Kiraz üreticisinin yine hayal kırıklığına uğradığını belirterek, sezonu 65 TL alın fiyatıyla açan kirazın, 2 gün içerisinde 35 TL’ye kadar düştüğünü ifade etti.

Gündem Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 02:17:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
90 okunma
Takip EtGoogle News

Olgun; “Kiraz üreticisi her yıl olduğu gibi bu yıl da sahipsiz bırakıldı. Hükümet diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi Kiraz’a kilogram başına acil destek vermeli” dedi.

Sultandağı bölgesinden Kiraz üreticilerinin dertlerini dinleyen Milletvekili Olgun, kiraz üreticisinin 3-5 firmanın eline baktığını söyledi.

AK Parti hükümetinin uyguladığı yanlış ekonomik politikalar gibi yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Seçim öncesi olduğu gibi seçim sonrası da köy köy, belde belde vatandaşlarımızla birlikte olmaya devam ediyorum. Seçim öncesi çiftçinin yanında olduklarını söyleyenler seçim sonrası çiftçinin karşısına çıkamaz oldu. Sultandağı bölgesindeki çiftçilerimiz Kirazlarını ederinde satamadıkları için daha sezonun başında mağdur oldular. Kiraz üreticisinin yine hayal kırıklığına uğradı. Sezonu 65 TL alın fiyatıyla açan Kirazın, 2 gün içerisinde 35 TL’ye kadar düştüğünü gördük. Ama Kiraz üreticisinin girdi maliyetleri nedense hiç düşmüyor” diye konuştu.

 

KİRAZ 3 DOLAR SEVİSİNDE OLMALI

Sultandağı bölgesinde yetişen Napolyon kirazının aroması ve görselliği ile diğer bölgelere göre çok daha iyi olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Kiraz alım fiyatlarının en az 3 dolar seviyesinde olması gerektiğini savundu.

Milletvekili Olgun; “Bölgenin bir insanı ve bir çiftçisi olarak yakından biliyorum ki; Üreticimizin girdileri her geçen gün artıyor. Sulama maliyetleri bir taraftan işçilik maliyetleri bir taraftan, ilaç ve gübre maliyetleri diğer taraftan çiftçinin belini bükmüş durumdu. Hiçbir üründe yerinde durmayan fiyatlar nedense çiftçinin ürününe gelince düşüşe geçiyor. Geçtiğimiz sezon 180 lira olan işçinin günlüğü bu sezon 450-500 lira olmuş. Maliyetler bu derece artarken Kiraz yine para etmiyor. Bu ne insanlığa sığar ne de vicdana. Hükümet Kiraz üreticisine acil destek vermeli. Afyonkarahisar’ın tüm milletvekillerini Kiraz üreticisi için elini taşın altına koymaya çağırıyorum” dedi.

 

KİRAZ ÜRETİCİSİ HEP KANDIRILDI

Napolyon Kirazıyla ünlü Sultandağı bölgesindeki çiftçilerin İktidar Partilileri tarafından sürekli kandırıldığını belirten Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “İktidar işine nasıl gelirse öyle hareket ediyor. Çiftçiye verilen teşvikler komik ve bir o kadar da yetersiz. Kiraz üreticisi ise yıllardır ‘Bu sezon iyi geçecek’ umuduyla yaşıyor. Ama her yıl yalnız bırakılıyor. 3-5 alım yapan firmanın eline düşen Kiraz üreticisi her sezon umduğunu bulamıyor. Seçim öncesi herkese mavi boncuk dağıtan AK Parti Milletvekillerinin bu gidişe biran önce dur demesi gerekiyor. İktidarsınız, gücünüz var, her kurumda söz sahibisiniz. Hadi bakalım Kiraz üreticisine ne diyeceksiniz çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.