Burcu Köksal, 23 Nisan dolayısıyla bir mesaj yayımladı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, 23 Nisan 1920'nin millet iradesinin temsili olan milli mücadelenin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2023 16:35:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
119 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

 

TOP SESLERİ SEMALARDA YÜKSELDİĞİ ANLARDA BİLE GAZİ MECİS ÇALIŞTI

Milletvekili Köksal, "23 Nisan 1920 Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin tüm dünyaya ilanıdır. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunun resmi kabulüdür. Osmanlı İmparatorluğunda egemenlik padişahta idi. İmparatorluğun özellikle son yıllarında padişahların ülke sorunları karşısında duyarsız kalmaları, kötü yönetimleri Birinci Dünya Savaşı'nda birlikte savaştığımız devletlerin yenilmesi nedeniyle bizimde yenik sayılmamız ülkemizin dört bir yanının İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar ve İtalyanlar tarafından işgaline padişah ve yandaşlarının sessiz kalışıyla birlikte ülkemizi esaret dolu günler beklemekteydi. İşte buna karşı çıkan esareti kabullenmeyen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Samsun'dan Amasya'ya, Erzurum'a ve Sivas'a geçti. Erzurum ve Sivas'ta bağımsızlık ateşimizi yakmak için kongreleri topladı. Milleti işgalcilere karşı örgütleyerek ülke genelinde topyekun bir kurtuluş mücadelesinin içine girdi. Mustafa Kemal Paşa "Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır. O da ulusal egemenliktir." diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler, milletvekilleri Ankara'da 23 Nisan 1920'de toplandı. O yıllarda yokluk ve yoksulluk içinde olan ülkemizde milletvekillerinin oturduğu sıralar okuldan getirtildi. Meclis gaz lambası ile aydınlatıldı, soba ile ısıtıldı. Top seslerinin semalarda yükseldiği anlarda bile Gazi Meclis çalıştı. Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün kararlar bu Meclis'te alındı. Atatürk; "Meclis teori değil, hakikattir, hakikatlerin gereklerin en büyüğüdür. Orduyu yaratacak olan millet, fakat millete vekaleten de millet adına Meclistir." diyerek Meclisle ilgili görüşlerini açıkça ortaya koymuş ve Milletin Meclisinin önemini vurgulamıştır.” şeklinde konuştu.

 

23 NİSAN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAMDIR

Köksal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan çocuklara armağan edilen ilk bayramdır. Çocuklarımız, hepimizin gözbebeği. Çocuklarımızın müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşan bir ülkede yaşaması için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın bu mutlu gününü en içten dileklerimle kutlarım."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.