Burcu Köksal: "Bu kente kadın eli değecek"

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’daki dar gelirli ailelere destek amacıyla hayata geçirmeyi planladığı Zafer Kart projesini, yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümün nasıl çözüme kavuşturulacağını açıkladı.

Gündem Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 20:40:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
127 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili, Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçim öncesi çarşı Pazar gezerek hem esnafları hem de vatandaşları ziyaret ediyor. Hazırladığı projeleri birinci ağızdan hemşehrilerine aktaran Köksal, girdiği her ortamda büyük bir teveccüh ile karşılanıyor.

 

BİR ANNE OLARAK ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ VE SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUM

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, saha ziyaretlerini büyük bir titizlikle sıcak soğuk, gece gündüz demeden devam ettiriyor. Afyonkarahisar’da ön plana çıkan ve halkın rahatsızlık duyduğu tüm sorunlara hakim olan Köksal, ortaya koyduğu projelerle takdir topluyor. Bu kapsamda dar gelirli ailelerin çocukları için bez, mama ve süt yardımı yapılacağını anlatan Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Zafer Kart alan ailelerin 0-24 ay arası bebeklerine mama ve bez desteği sağlayacağız. 24 aydan büyük çocuklara halk süt desteğimiz olacak. Bunu çok önemsiyorum çünkü maalesef çocuğuna süt alamayan ailelerimiz var. Ben çocukların iyi beslenmesi ve iyi bir eğitim alması için çalışacağım. Bir anne olarak bu noktada kantin desteği de vereceğim. Bazı çocuklar kantine gidip bir şey alamıyor. Su ile karnını doyuruyor. Para yok çünkü. O çaresiz çocuklarımız için kantin desteği sağlayacağız. Her eğitim öğretim dönemi başında da anlaştığımız yerel kırtasiyelerden destek sağlayacağız. Evlerinde de ücretsiz internet desteği vereceğiz. Yani ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının beslenmesi ve eğitimi için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz parayı boş vaatlere, çöp projelere, kaldırım, parke taşlarına ya da birilerini zengin etmeye değil; vatandaşın refahını yükseltmeye, insanların ihtiyaçlarını karşılamaya sosyal belediyeciliğe ayıracağız.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAKTAN ÇIKACAK

Başkan Adayı Köksal, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmaktan çıkacağını belirterek şöyle devam etti: “Bizim dönemimizde kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmayacak. Fakıpaşa, Sümer ve Mısri mahallelerinde 42 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşümü şehircilik ilkelerine göre hakkaniyetle yapacağız. Hak sahipleri para harcamadan ev sahibi olacaklar. ‘Eski Afyon’ diye bir bölgemiz var bizim. Kalenin etekleri. O bölgede Bedesten, Kasaplar İçi dediğimiz bölgede restorasyon çalışmaları yapılmadı. Buradaki restorasyonu da acilen yapacağız. Oradaki tarihi evleri aynı Odunpazarı’nda, Beypazarı’nda olduğu gibi balmumu heykellerle Kurtuluş Savaşı hikâyelerinin anlatıldığı mekânlar haline getireceğiz. Bir müze ev şeklinde insanların ziyaretine açacağız.”

 

TRAFİK SORUNUNU MÜHENDİSLERLE BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Köksal, Afyonkarahisar’da trafik sorununun nasıl çözüleceğini ve imar planlarını şöyle anlattı: “Afyonkarahisar’ın kangren haline gelen trafik sorunu günü kurtaran ve yandaşa ihale edilen projeler ile değil trafik mühendislerimizin hazırladığı projeler ile çözülecek. Yeni yapılacak binaların altına muhakkak otopark yapılması için müteahhitleri teşvik edeceğiz. İmar plan tadilatı yapılması gereken bazı bölgeler var. Çavuşbaş, Yenice, Akcin gibi yerlerde imar plan tadilatı gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak. Tapu sorunu olan yerlerin sorunlarını çözeceğiz. Önümüzde uzun bir yol var ve biz gece gündüz bu yolda çalışacağız. Burası deprem bölgesi, acilen bir deprem mastır planı yapılması lazım. Acil toplanma alanı belirlenecek, binaların depreme dayanıklılığı sağlamlığı tespit edilecek. Yıkım gereken bina varsa tespit edilecek çünkü deprem değil bina öldürür. Bu işin bekletilecek tarafı yok. Yarın deprem olacakmış gibi tedbirli olacağız.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.