Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye genelinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke’nin Fethi programlarını düzenledi. Ülke genelinde yüz binlerce Peygamber (S.A.V.) sevdalısının iştirak ettiği fetih programlarının bu yılki ana teması ise Kudüs oldu.

Gündem Yayın: 02 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 02.01.2024 16:53:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
127 okunma
Takip EtGoogle News

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye’nin en büyük gençlik hareketi olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Millî Gençlik Vakfı (MGV), her yıl düzenlediği Mekke’nin Fethi programının 1393’üncü yıl dönümünü “Kalk ve Uyar, Fethi Müjdele” temasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde de büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Bu yılın ana teması Filistin’e ve mazlum coğrafyalara destek için ‘Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ olarak belirlendi.

Afyonkarahisar Merkez başta olmak üzere, Sandıklı, Bolvadin, Emirdağ ve Dinar ilçelerinde de gerçekleştirilen geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Afyonkarahisar Merkez Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, Refah Partisi Eski Milletvekili Osman Hazer, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve istiklal marşı ile başlayan programda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

AYNI ANDA PLANLI BİR İFSAD HAREKETİ YAPILIYOR

Açılış konuşmasında konuşan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, ülkemizde ve dünyada aynı anda birçok ifsad hareketinin planlı olarak yapıldığı gecede, Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi’ne katılarak önemli bir duruş sergileyen vatandaşlara teşekkür etti. Vatanımız için canını verip şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimizi yad edip, Mekke'nin Fethi'nin manasına değinen Coşkun, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in gönüllerin fethi için başlatmış olduğu ve asırlara ışık tutan kutlu mücadelesinden ve şehitlerden örnekler verdi.

 

MİLİM SAPMADAN FİLİSTİN DAVASININ YANINDAYIZ

Kur’an ve sünnet yolunda bugün ümmetin izzeti için mücadele veren, şehit şehit büyüyen Filistin davasının her daim yanında olduklarına vurgu yapan Coşkun, AGD ve MGV'nin 7 Ekim öncesi ve sonrasında ortaya koyduğu duruş ve yapmış olduğu programlarla, destanlar yazan Filistinli yiğitlerin milim sapmadan yanlarında olduklarını bir kez daha tüm dünyanın görmüş olduğunun altını çizdi.

 

FETİH; İŞGAL DEĞİL, İNŞİRAH HAREKETİDİR!

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Doç. Dr. Abdulkadir Macit, Gözümüzün nuru, şehirlerin en mukaddesi, beledül-emin olan Mekke-i Mükerreme’nin Fethi’nin 1393. Yılı münasebetiyle, ülkemizin her yerinde birbirinden kıymetli programlar tertip eden Anadolu Gençlik Derneği’ne teşekkür etti. Mekke’nin Fethi’nin bugün yaşanan zulümler gibi bir işgal değil, bir inşirah hareketi olduğunu söyleyen Macit; ‘’Fetih, İmanın küfre, tevhidin şirke, Hakk’ın batıla karşı zaferidir. Bizler inanıyoruz ki Mekke’ye nasip olan bu fetih; bir gün ilk kıblemize de nasip olacaktır’’ dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZE DUALAR EDİLDİ

Programda, vatanımız için canını veren kahraman şehitlerimiz başta olmak üzere, Gazze, Doğu Türkistan ve dünya üzerinde islam davası için canını veren tüm şehitlerimize Şeneller Hac Umre yönetim kurulu başkanı Bilal Şenel tarafından dua yapıldı. Şehitlik ve Şehadet konulu Sinevizyon gösterimi, Şiirler ve son olarak Kaşif Grubu öğrencilerinin okuduğu ezgiler ile gece sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.