RTÜK'ten lisans alınmadan TV yayını yapılamayacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturduğu ve ilk etapta İç Anadolu Bölgesini kapsayan çalışma toplantısı Konya'da gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 06 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2023 03:27:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
173 okunma
Takip EtGoogle News

AFİMED BAŞKANI ÖMER ELÇİ KATILDI

Toplantıya, Afyonkarahisar'ı temsilen Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Başkanı ve RATEM İl Temsilcisi Ömer Elçi ve Radyo Yayıncısı Gazeteci Yüksel Elçi katıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), yerel ve bölgesel yayıncıları buluşturduğu ve ilk etapta İç Anadolu Bölgesini kapsayan çalışma toplantısı Konya'da düzenlendi.

 

14 İLDEN YAYINCILAR KATILDI

Yayıncılık alanını düzenleyen ve denetleyen RTÜK, Türkiye'de yayın yapan yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlarını Konya'da aynı çatı altında buluşturdu. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması'na Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Burdur, Eskişehir, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Mersin, Nevşehir ve Niğde'den yayıncılar katıldı.

 

ÖMER ELÇİ, RTÜK LİSANSSIZ WEB TV'LERİ GÜNDEME GETİRDİ

Toplantıda  soru cevap bölümündeİ, AFİMED Başkanı Ömer Elçi "RTÜK'ten lisansı olmayan web televizyonları, sokak röportajlarıyla kaçak yayin yapan wep tv ve sosyal medya yoluyla paylaşım yapan kuruluşlar için RTÜK yaptirmlari var mıdır? Biz lisanslı tv radyolar olarak web tv, web radyo, webden yayın yapma hakkımız vardır. Bu durumla ilgili bir çalışma yapılacak mıdır" diye sordu.

 Elçi, RTÜK'ten yayın lisansı olmayan ve web üzerinden "televizyon"  radyo adı altında.halkla raportaj yayın yapan paylaşan kurumların yasal statüsünün belirlenmesini ve mevzuat gereği denetlenmesini istedi.

 

LİSANSSIZ YAYIN YAPAN WEB TV'LER ENGELLENECEK

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, bu konuyla ilgili çalışma yapıldığını belirtti ve 3 ay sonra yasal bir düzenleme ile RTÜK'ten lisansı almadan yayın yapan web televizyonlarının engeleneceğini belirtti.

 

RTÜK'TEN LİSANSIZ TV'LERE BEYANAT VERMEYİN UYARISI

Karadaş, Elçi'ye bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkür etti. Karadaş "Aslında bu konuda ilin yetkili amirlerine de görev düşüyor. Valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri RTÜK'ten yayın lisansı bulunmayan web televizyonlarına beyanet vermemeleri gerekiyor. Bu bir nevi korsan yayını hoş görmektir" dedi.

 

ELÇİ, AFYONLU YAYINCILARI UYARDI

AFİMED Başkanı Ömer Elçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da web üzerinden televizyon adı altında stüdyo kurarak yayın yapan, canlı ve banttan yayınlar yapan, sokak röportajları yayınlayan kuruluşların RTÜK'ten yayın lisasnsı almaları gerektiğini, aksi durumda önümüzdeki günlerde yayın linklerinin engelleneceğini ve hukuk önünde hesap vereceklerini emsal kararların olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.