Mustafa Enis Arabacı: “Afyon hayvancılığın merkezi olacak”

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı seçim çalışmalarını Bolvadin’de sürdürdü. Arabacı’nın ilk ziyareti Bolvadin’in 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Avşar Emaye fabrikası oldu.

Gündem Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 15:18:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 4 dk.
178 okunma
Takip EtGoogle News

50’den fazla ülkeye ihracat

Bolvadin’in dünyaya açılan firması olan Avşar Emaye’yi ziyaret eden Mustaf Enis Arabacı’yı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tabak karşıladı. Arabacı daha sonra Avşar Emaye Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Tabak’ı ziyaret ederek fabrika hakkında bilgi aldı. Raşit Tabak, “Avşar Emaye alanında Türkiye’nin en önemli markalarından birisi. Kendi ürünlerimiz dışında ülke çapında bilinen markaların bir kısmı da burada yapılıyor. Bolvadin’den 50’den fazla ülkeye 30 yıldır mutfak ürünleri ihraç ediyoruz. 500 çalışanımız var” dedi.

 

Hayvancılık için bir şeyler yapın

Aynı zamanda büyük bir besi çiftliğimiz var. Afyon İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanıyım diyen Tabak, “Afyonkarahisar’da 3 binden fazla damızlık hayvan yetiştiricileri birliği üyemiz vardı 3 yıl içinde 1500’lere düştü. Hayvancılık çok kötüye gidiyor. Bu konuda çalışma yapmanızı bekliyoruz” dedi. Mustafa Enis Arabacı, “Tarım ve Hayvancılık alanında İYİ Parti’nin çok detaylı çalışması var. Bunlardan bir tanesi Afyonkarahisar, Konya ve Erzurum’da Tarım ve Hayvancılık Özel Bölge ilan edilecek. Türk tarımı yeniden ayağa kaldırılacak” dedi.

 

Tarımda ihracat rekoru kıracak

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Arabacı, Tarım ve hayvancılığın, bir ülke için önemine değinerek, hayata geçirecekleri politikalarla da Türkiye’nin kendi kendine yetmenin de ötesinde ihracat rekoru kıracağını söyledi. Arabacı, “Çiftçilik yapmak isteyenler için, ülke ihtiyaçlarına hitap edecek özel proje ve teşvik paketleri hazırlanacak; bu kişilere eğitim hizmeti verilecek, bunlardan başarılı olanların ve uzun vadeli tarım yapmak isteyenlerin sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak; kendilerine devlet vasıtası ile her türlü ev, barınak gibi destekler sağlanacaktır” dedi.

 

Sigortasız tarım işçisi kalmayacak

Köyünde kalıp çiftçilik yapmak isteyen gençlere ekstra maaş ve gelecek planlama desteği verilecek diyen Mustafa Enis Arabacı, “Sigortasız hiçbir tarım işçisi kalmayacak, tarım ülkenin önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Pazarlama esnasında tüm kayıpların azalması için her türlü teknolojik destek, soğuk tedarik, depolama, lojistik gibi yardımlar devlet tarafından karşılanacaktır. Böylelikle önünü gören çiftçi beş yıl sonra ne kadar kazanacağını bilecek ve ona göre yatırım yapacaktır. Ziraat Bankası, Kredi Garanti Fonu ve Exim Bank’tan üretime ve ihracata yönelik uygun koşullarda kredi sağlanacak” diye konuştu.

 

Mustafa Enis Arabacı nelerin destekleneceğini şöyle sıraladı.

Ülke ekonomisine önemli katkıları olan başta büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık olmak üzere kümes hayvancılığı, ipek böcekçiliği, arıcılık ve balıkçılık desteklenecek.

• Çiftçilerin hayvancılık ile ilgili teşvik edilmesi için hayvan başına özel teşvik kapsamları oluşturulacak.

• Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın sürekli eğitim ile bilinçlendirilmesi sağlanacak.

• Bitkisel üretimle uğraşan çiftçinin minimum seviyede hayvancılık ile de uğraşması teşvik edilecek.

• Hayvancılıkta son teknolojler kullanılarak, Türkiye’deki tüm hayvanlar anlık kontrol edilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.