Burcu Köksal: "Türkiye gıda enflasyonunda dünyada başı çekiyor."

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye’nin yıllık gıda enflasyonunda dünyada başı çektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 16:47:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
169 okunma
Takip EtGoogle News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın fahiş fiyatla mücadele için kalkınma planına eklediği KPSS ile bin 500 memur alımı düzenlenmesine değinerek, enflasyon yükselişinin iktidarın yanlış politikalarından kaynaklandığını söyledi.

 

YÜKSEK ENFLASYON VE İŞSİZLİĞE ÇARE OLMASI GEREKENLER, SORUNUN NEDENİNİN KENDİLERİ OLDUĞUNU UNUTTULAR

Grup Başkanvekili Köksal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2021 yılı Kasım ayında tüm zincir market yöneticilerine 10 temel üründe zam yapılmaması için çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, “Yüksek enflasyon ve işsizliğe çare olması gerekenler sorunun nedeninin kendileri olduğunu unuttular ve Ticaret Bakanı yine raflarda etiket avcılığına başladı. Kalkınma planı ile bütçenin Meclise sunulmasıyla fahiş fiyatla mücadele için KPSS'yle 1.500 memur alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Fahiş fiyata kendileri neden olanlar, iki sene evvel patates deposunda üreticiye hesap soranlar, son iki senedir marketlere indirim timi yollamaya başladılar. Şimdi Bakan diyor ki, Enflasyonu 1.500 elemanla düşüreceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 2021 yılı Kasım ayında tüm zincir market yöneticilerine 10 temel üründe zam yapılmaması için çağrıda bulunarak bir mektup göndermişti. Onun gönderdiği mektuba burun kıvıranlar 2022 yılı Ağustos ayında market yöneticileriyle kendileri görüşmüş ancak birkaç kuruş indirim alabilmişti. Bir yılı aşkın bir süre geçti ve Türkiye yıllık gıda enflasyonunda dünyada başa baş güreşir hâle geldi. Meselenin marketlerden çok sizin üretimi bitiren yerli üretime düşman politikalarınızda olduğu çok açık. Bu bütçe ve kalkınma planı hayat pahalılığına ve yerli üretime odaklanmıyor ne yazık ki, bu bütçe marketlerdeki etikete bin 500 memur alımıyla çare bulacağını sananların bütçesi olmuş durumda.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.