Hakan Şeref Olgun: "Deniz getiriyoruz dediniz, deniz ne oldu?"

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, “Afyonkarahisar’a deniz getiriyoruz” denilerek temeli atılan Demirçevre, göletinin durumunu soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Gündem Yayın: 24 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 24.06.2023 14:56:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
84 okunma
Takip EtGoogle News

Olgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

 

İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar’ın Demirçevre mahallesinde, ‘Afyonkarahisar’a Deniz Getiriyoruz’ afişleriyle 1 Aralık 2017 tarihinde dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan ‘Demirçevre Göleti’ 30 Haziran 2018 tarihinde açılacağı sözü verildiğini hatırlatarak, göletin akıbetini yeniden gündeme getirdi.

 

Afyonkarahisar’ın ‘Vizyon Projesi’ olarak tanıtılan ve temel atma töreninde, mesire göleti ve halk plajının 7 milyon TL maliyetle yapılacağı, çevresinde ağaçlandırma, teras alanları, yürüyüş yolları, sosyal tesisleri, soyunma-giyinme kabinler ile kadın-erkek ayrı ve aile olarak girebilecek plajların özel deniz kumları getirilerek yapılacağının ifade edildiğini hatırlatan Milletvekili Olgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

 

  1. Demirçevre Göleti ve Plajının ihalesi ne zaman gerçekleşmiştir?
  2. Göletin ihale tutarı kaç TL’dir?
  3. Göletin fiziki gerçekleşme oranı nedir?
  4. Ağaçlandırma çalışması yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne tür ağaç ve kaç ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir?
  5. Yürüyüş yolları yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç km yürüyüş yolu yapılmıştır?
  6. Sosyal Tesisler yapılmış mıdır? Yapıldı ise içerisinde neler barındırmaktadır?
  7. Plajın soyunma-giyinme kabinleri yapılmış mıdır? Yapıldı ise kaç erkek kaç kadın kabini yapılmıştır?
  8. Göletin kenarına özel deniz kumu getirilmiş midir? Getirilmiş ise nereden ve kaç metreküp kum getirilmiştir?
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.