CHP tarafından haftalık basın açıklaması yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından haftalık basın açıklaması gerçekleştirildi.

Siyaset Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 17:57:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 6 dk.
75 okunma
Takip EtGoogle News

Değerli Basın Mensupları;

31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Afyonkarahisar’da çok daha fazla belediyede CHP’li belediye başkanı olmasını isterdik ancak istediğimiz sayıya ulaşamadık. 3 ilçemizi ve bazı beldelerimizi çok az oy farklarıyla kaybettik. Buralardaki üzüntümüzü dindiren sonuç ise öncelikle Türkiye’de kırmızı bir harita görmemiz, sonrasında ise Afyon Merkez belediyemizi de büyük bir farkla kazanmamız. Dinar’ı, Başmakçı’yı, Evciler’i, Karaadilli ve Yeşilçiftlik’i CHP belediyeciliği ile buluşturmak da tabi ki son derece mutluluk verici. Belediye başkanlarımızı tekrar yürekten kutluyorum.

Bunların dışında 31 Mart akşamı gördüğümüz tabloyu Türkiye’de AKP’nin sonunun başlangıcı olarak görüyorum ve AKP’nin bir daha hiçbir zaman 31 Mart’ta aldığı oya sahip olamayacağını düşünüyorum. İlk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına olan inancımız her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da CHP belediyeciliğini başlattık. CHP artık belediyecilik hizmetinde rüştünü ispat etmiştir. Önceki yerel seçimlerde oy veren vatandaşımız verdiği oyun karşılığını hizmetle almıştır. Türkiye bu sebeple bu seçimde değişim dedi. İşçisi, emeklisi, memuru artık bu düzen; bu düzensiz, hukuksuz, liyakatsız düzen değişsin dedi. Biz de çok değerli Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimizin desteğiyle Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisinin en çok oy aldığı 13. şehir olduk. Öncelikle bu gururu bize yaşatan Afyonkarahisar sevdalılarına ve tabi ki belediye başkanımız Burcu Köksal’a çok teşekkür ediyoruz.

Biz bu mutlulukları yaşarken Mecliste 3 vekil çıkmış açıklama yapıyorsunuz.

Seçim öncesi de denediniz olmadı, adayınızla üçünüz birden çalıştınız, yetmedi, bakanlar, başka vekiller getirdiniz, yine olmadı. CHP’yi Afyonkarahisar’dan sileceğiz dediniz ama kendiniz silindiniz. Sonuç olarak seçimde bu kadroyla kaybettiniz de şimdi yaptığınız bu açıklamalarla bir yere varacağınızı mı düşünüyorsunuz? Bu ülkenin KPSS’den 90 olan gençlerine mülakatta 10-15 vererek işe almayanlar, 20 yıldır bu Afyonkarahisar belediyesinin kapısında bu vatandaşı süründürenler, birim müdürlerini AKP görevlisi gibi kullanmaya çalışanlar, belediye çalışanlarını zorla mitinglere götürenler, bir personelin değerlendirilmesinde tek kriter olarak hangisinin daha AKP’li olduğu kıstasını dikkate alanlar şimdi gelmiş bize liyakattan, mobbing yapmaktan bahsediyor. Siz değil misiniz AKP yönetimindeki görevlileri Afbel’e genel müdür yapan? Siz değil misiniz merkez ilçe yöneticisini Taş Medrese’ye birim sorumlusu olarak atayan? Siz değil misiniz ilçe yöneticisini Afbel’e ön muhasebe elemanı olarak atayan? Emin olun bu liste uzar gider.

Sonuç olarak siz başvuran kimsenin yeteneğine, özelliğine bakmadınız. Şimdi sadece AKP’li oldukları için işe alınan bu insanların, bu şehirde bu görevleri hak eden binlerce insan olmasına rağmen aynı görevde tutulmamasını bekliyorsunuz. İl başkanlığınızın sosyal medya hesabından çok güzel bir paylaşım yaptınız. ‘Zulm ile abad olanın, ahiri berbat olur.’ Yazmışsınız paylaşımınızda.

Evet, zulüm ettiler o görevlere getirdiğiniz kişiler. Bu kadar zulüm edenlerin ahirinin berbat olmasını beklemesi gerektiğini il başkanlığı söylüyor. Şu anda ise zulüm etmeyen kimseyle bir sorunumuz yoktur, buna emin olun. Liyakat sahibi herkes mesaisine aynı şekilde devam ediyor.

Siz onu bunu bırakın da Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan size sormadı mı?

74 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar’da nasıl seçim kazandı?

4 dönemdir AKP’nin kazandığı Afyonkarahisar belediyesini nasıl kaybettiniz? Halkı kendinizden soğutmak için ne yaptınız bu kadar?

Türkiye Büyük millet meclisinde açıklama yapan 3 AKP milletvekiline soruyorum. Genel başkanınıza ne cevap verdiniz?

Biz halkımız yürürken lüks araçlarla onlara tepeden bakarak yürüyüş yaptık diyebildiniz mi?

Biz bir kere bile Afyonkarahisar’ın sorunlarını mecliste dile getiremediğimiz için kaybettik diyebildiniz mi? Biz halkın isteklerini değil de kendi isteklerimizi düşündük diyebildiniz mi?

Biz mesaimizi halk için değil de kendimiz için harcadık diyebildiniz mi? Afyonkarahisar’ın vatanını seven, şehrini seven insanları bize sandıkta ders verdi diyebildiniz mi?

Çok merak ettiğim bir soru daha var:

20 yıldır sizin yönettiğiniz belediyede neden belediye başkanını izleyen bir kamera yerleştirdiniz? Kendi belediye başkanınızı veya başkanlarınızı neden izleme veya dinleme ihtiyacı hissettiniz?

Bırakın bu şehir liyakatla yönetilsin, bırakın bu şehre layık olduğu hizmet verilsin. Bugüne kadar hiçbir hizmet yapmadınız, milyarlarca borç ürettiniz, bu şehir için insana dokunan bir tane bile proje üretmediniz. Hiç olmazsa hizmet etmeye çalışanlara da ayak bağı olmayın. Bu şehir 5 sene boyunca hiç olmadığı kadar mutlu bir şehir olacak. Buna engel olamayacaksınız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.