AIRBUS ile RSP ortak proje yürütüyor

Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında Dünyanın en büyük havacılık şirketi AİRBUS ile ortak projeler düzenliyor.

Eğitim Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 16:53:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
153 okunma
Takip EtGoogle News

“ÖĞRENCİLERE UZAY FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

AİRBUS DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVACILIK FİRMASI

4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası 2023 yılında uzay ve girişimcilik teması ile kutlanmaktadır. Artuk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Önder Artuk ve okulun İngilizce zümresinin ortaklaşa planladığı etkinlikler uzay ve girişimcilik teması ile öğrenciler ile buluşturuluyor.

 

“ÖĞRENCİLERE UZAY FARKINDALIĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Bu etkinliklerde yer alan Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Sedef Akbaş;  “Öğrencilere uzay farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Bilindiği üzere AİRBUS Dünyanın en büyük havacılık firmasıdır. Böyle bir firma ile ortaklaşa projeler üretmek bize onur veriyor. Öğrencilerimize uzay ve girişimcilik teması ile 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftasında, Uzayın Mucizeleri nelerdir? Uzay Girişimciliği Nedir? İlham veren uzay yenilikleri nelerdir? İş Birlikçimiz AİRBUS’ın yaptığı çalışmalar nelerdir? Konularında öğrencilerimize İngilizce ağırlık sunumlar düzenledik.

Öğrencilerimizin proje ve temalarımıza yaklaşımları ve merakları üst seviyede oldu. Space & Entrepreneurship kapsamındaki projelerimiz daha da ilerleyerek devam edecek” dedi

 

DÜNYA İNSANI YETİŞTİRİYORUZ

AİRBUS ile ortaklaşa gerçekleşen bu projeyi yakından takip ederek projenin öğrenciler ile buluşmasını sağlayan ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Özel AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji  Kurucusu M. Önder Artuk; “AİRBUS Avrupa merkezli çok uluslu bir havacılık şirketidir. 2019 yılından bu yana AİRBUS dünyanın en büyük uçak üreticisi ve en çok uçak siparişi alan şirketidir. AİRBUS Şirketinin 3 ana bölümü vardır. Bunlar ticari uçaklar, savunma ve uzay alanlarıdır. Üretim tesislerinin çoğu Avrupa Birliğinde bulunmakla birlikte Çin, İngiltere ve ABD’de tesisleri vardır.

Böylesine dünya çapındaki bir şirket ile öğrencilerimizi buluşturma hayalimizi gerçekleştirdik. Bu konuda bize yardımcı olan AİRBUS Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Mustafa İlarslan’a çok teşekkür ederiz.”dedi. >>TÜRKELİ

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.