Beytullah Karataş: "İktidar miting değil icraat yapar."

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara karşılık kınama yayınlamanın, yürüyüş ve miting yapmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 15:58:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 2 dk.
68 okunma
Takip EtGoogle News

PROTESTO SADECE DİLLERİNDE VAR
Karataş, Türkiye’de iktidarın sadece laf söylediğini, icraat yapamadığını söyledi. Konuşmasına şöyle devam etti;
“İsrail’i Ortadoğu’da bir numaralı dost ilan edeceksiniz ama kamuoyunun önüne çıktığınız zaman da ‘İsrail bir terör devletidir’ diyeceksiniz. O zaman terör devletiyle ne alakan var? Niye terör devletiyle diplomatik ilişkiye devam ediyorsunuz? Hakikaten bütün dünyada böyle bir çelişki görülmüş değil” diyen Karataş, “Bu hükümete yeniden sesleniyoruz. Masum insanlar orada katledilirken, ilk kıblemiz Kudüs işgal altındayken İsrail’i ayakta tutan anlaşmaları siz rafa kaldırabiliyor musunuz, kaldıramıyor musunuz? İsrail ile münasebetleri ciddi manada kesiyor musunuz, kesmiyor musunuz? Onu söyleyin!”

 

KUDÜS HEPİMİZİN ORTAK MESELESİDİR! AYRIŞTIRMAYIN!
Bugün cuma namazı sonrasında İmaret camiinde yapılacak protesto yürüyüşü ve basın açıklamasının planlama toplantısına sadece Ak parti, MHP, YRP ve BBP il başkanlarının ve birkaç STK temsilcisinin davet edilmesine tepki gösteren Karataş, Kudüs hepimizin ortak meselesi olması gerekirken perşembe günü Valilik bünyesinde yapılan toplantıya sadece iktidar mensubu siyasi partilerin ve birkaç sivil toplum kuruluşunun davet edilmesi hepimizi üzmüştür. Her çalışmasında şehrimizin birliğine, beraberliğine dikkat çektiğe şahit olduğumuz Sayın Valimizden bu toplantıya neden sadece iktidar mensubu siyasi partiler davet edildiğine dair bir açıklama bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.