Uluçay; “Depremin yarattığı acıyı yürekten hissediyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay 6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Gündem Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 18:34:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
150 okunma
Takip EtGoogle News

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uluçay, mesajında “Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en acı depreminin üzerinden bir yıl geçti. Ülkemizin her köşesinde, vatandaşlarımızın kalbinde hüzünlü izler bırakan ve yüreklerimizi dağlayan 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, depremin yarattığı acıyı yürekten hissediyor, sevdiklerini kaybedenlere baş sağlığı diliyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

 

Deprem bölgesindeki yaraları bir nebze olsun sarabilmek için afetin ilk anından itibaren Afyonkarahisar halkı ile el ele vererek dayanışma örneği sergilediklerini belirten Başkan Uluçay; “Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en acı depreminin üzerinden bir yıl geçti. Hatay ilimize bağlı Kırıkhan ilçesinde günlerce sahada hem enkaz kaldırma çalışmalarında hem de gıda ve diğer ihtiyaçların giderilmesi konusunda günlerce teşkilatımızla, milletvekillerimiz ile birlikte orada gece gündüz çalıştık. Kırıkhan halkının yaralarını birlikte sarmaya gayret ettik. Afyonkarahisar'dan 300 çadır götürerek Kırıkhan'ın çeşitli mahallelerinde 10 ayrı çadırkent kurduk. Bu deprem bir kez daha bize oturduğumuz konutların dayanıklılığını sorgular hale getirdi. Haliyle de kentsel dönüşümün önemini bir kez daha oraya koydu. Hepimizi derinden sarsan 6 Şubat depremi, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Biz de Afyonkarahisarlı hemşehrilerimle omuz omuza vererek afetin ilk anından itibaren başlattığımız dayanışma seferberliğiyle, elimizden gelen tüm desteği bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettik. Yüzyılın felaketi 6 Şubat depreminin ardından 1 yıl geçmesine rağmen yankısı hala içimizde. Tam 11 ilde can kaybına neden olan felaketin acısını yüreğimizde bir ömür taşıyacak ancak kentsel dönüşüm kararlılığımızı da sürdüreceğiz. Bugün acılarımızı ilk günkü gibi taze tutarak geleceği inşa etmek için bir araya gelme günüdür. 6 Şubat'ın acı hatıralarıyla dolu bugün de birlik olma ve sevgiyi çoğaltma zamanıdır. Depremin yarattığı acıyı yürekten hissediyor, sevdiklerini kaybedenlere baş sağlığı diliyor, böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.