Milletvekili Taytak emeklilerle ilgili müjde verdi

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, emekli vatandaşların yaşam standartlarını desteklemek amacıyla emekli maaşlarına yönelik ek zam teklifinin meclis açıldığında hemen gündeme taşınacağını müjdeledi.

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2023 17:21:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
142 okunma
Takip EtGoogle News

Taytak, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önermiş olduğu emekliye zam ile ilgili teklif yansıtılacaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Temmuz 2023 tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmada; “Milliyetçi Hareket Partisi işçinin, memurun, esnafın, emeklinin, çiftçinin, sanayici, müteşebbisin, bakıma muhtaç her insanımızın her şartta arkasındadır. Gönül isterdi ki, bu maaş yükselişi daha fazla olsun. Kamu çalışanlarımızla ilgili gelişmeler böyleyken, sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak açık ve samimi teklifimiz şudur: İlk olarak, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” şeklinde açıklama yapmıştı.

 

TAYTAK, EMEKLİLERİN SORUNLARI İLE İLGİLİ ZİYARETLERDE BULUNMUŞTU

Milletvekili Taytak ve MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğünü ve Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Bekir Döner’i ziyaret ederek emekliler hakkında bazı detay bilgileri dinleyerek konuyla ilgileneceğini aktarmıştı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “İNŞALLAH MEMNUN EDECEK ADIMLARI ATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin sıkıntılarını bildiklerini ve emeklileri memnun edecek adımların atılacağını aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi.

 

TAYTAK, “EMEKLİMİZE GEREKEN DESTEK VERİLECEK”

Taytak yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere Mart ayında yapılmış olan % 25 ara zam ile birlikte en düşük emekli ücreti 7500 TL olarak belirlenmişti. Fakat kök maaşı düşük olan emeklilerimizin maaşı aynı kalmıştı. Ekim ayında mecliste görüşülmesi planlanan teklifte Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önermiş olduğu emekliye zam ile ilgili teklif hemen gündeme taşınacak. İnşallah emeklimize gereken destek verilecek. Teklifin içerisinde memurlara yapılmış olan seyyanen zammın emekliler içinde uygulanması ve kök ücrete yansıtılması aynı zamanda en düşük emekli maaşının 10.000 TL civarında olması da bekleniyor. Cumhur İttifakı, Milletin İttifakıdır. Milletimize verdiğimiz sözleri Cumhur İttifakı birlikteliği içerisinde yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.