Arabacı: “Söz mülakat kalkacak KPSS sınav ücreti olmayacak.”

İYİ Parti Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı’nın seçim çalışmalarında en çok karşısına çıkan soru işsizlik ve KPSS sınavı sorusu oluyor. Arabacı, “KPSS sınav ücreti olmayacak, mülakat kalkacak” dedi.

Gündem Yayın: 13 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.04.2023 21:23:00
Editör - Yüksel Elçi
Okuma Süresi: 3 dk.
104 okunma
Takip EtGoogle News

Seçim çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdüren Mustafa Enis Arabacı’nın esnaf ziyaretlerinde en çok duyduğu konu işsizlik ve hayat pahalılığı oluyor. Özellikle gençler birden fazla üniversite bitirmelerine rağmen iş bulamadıklarından şikayet ediyorlar. “KPSS sınavına girdik 90 puan almamıza rağmen mülakatta elendik. 60 puan alanlar mülakatta aldıkları puanla bizim önümüze geçip işe girmelerini hazmedemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Gençlerin haklı tepkilerini dinleyen Mustafa Enis Arabacı, “Sorunlarınızı biliyorum. Üniversiteyi kazanmak ne kadar zor, kazandın bitirmenin güçlüklerini iyi biliyorum. Bende ortaokul ve liseyi yatılı okudum. Öğrenci olmak nedir iyi bilirim. Anne babalar yıllarca çocuklarını okuyup, okulu bitirirsin bir an önce işe baslasın diye bekler ama o gün hiç gelmez. Bu sizin kaderiniz değil, olmamalı” diye konuştu.

 

İki üniversite bitirdim pazarcıyım

Mustafa Enis Arabacı, “Bu ülkenin yetişmiş yetenekli gençlerinin kendi ülkesinden umudunu kesip yurt dışında gelecek aramasını asla kabul etmiyorum. Millet İttifakı olarak Ortak politikalar Mutabakat Metninde imza altına alınan kararlar var. Bunlardan birisi mülakat uygulamalarına son verilecek, yazılı sınavda en yüksek puan alandan başlamak üzere personel alımı yapılmasını sağlayacağız. KPSS sınavlarının sayısını artıracak ve sınavlardan kesinlikle ücret alınmayacak. Bu yaşadıklarınız inanın kader değil. Daha iyi bir hayat mümkün. Gelin o daha iyi hayatı birlikte inşa edelim” dedi.

İYİ Parti Milletvekili adayı Arabacı’yı dinleyen gençlerin yüzü gülerken, “Hocam sizi tanıyoruz. Bildiğimiz siyasetçilere benzemiyorsunuz. Biz bu ülkenin evlatlarıyız, kendi vatanımızda iş bulamayıp başka ülkelerde arayışa girmek inanın kanımıza dokunuyor. Kim ister kendi vatanı dururken başka yerlerde gelecek inşa etmeyi. Az olsun kendi ülkemde olsun, anamın, babamın yanında olsun razıyız. Ama torpilsiz iş yapılamıyor. Gençliğimiz, yeteneklerimiz heba oluyor. İki üniversite bitirip pazarcılık yapmak reva mı” diye sordu. Daha fazla konuşamayan gencin gözleri doldu.

Söz herkes kendi okuduğu alanda, KPSS sonuçlarına göre en yüksek puandan başlayarak işe yerleşecek diyen Mustafa Enis Arabacı, “Sizin referansınız okuduğunuz okullar ve yetenekleriniz olacak. İşe girmek için partili, tanıdığı olmaya gerek yok. KPSS puanına göre ihtiyaç kadar herkes işe girecek. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, daha iyi bir gelecek sizin tercihlerinizle şekillenecek. Ben size biz oy verin demiyorum. Sadece geleceğiniz sizin ellerinizde. Kararı verecek ve değişimi yapacak olan sizlersiniz” dedi.  

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.